Linux temel kavramlar için kaynak önerisi

Yer
Ankara
Arkadaşlar Linux öğrenmek istiyorum. Bugüne kadar hep dağıtımla falan uğraştım ancak Linux'da temel kavramları veya komutları falan bilmiyorum. Nereden başlayacağıma da karar veremedim. Windows bilgim çok da faydalı gelmedi.
Tavsiyelerinizi beklerim. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırmadan bir şey öğrenemezsin.

Linux'u en iyi kurarak öğrenirsin. Bir yerden okumakla işletim sistemi öğrenilmez. Zaten bir dağıtım kurunca çoğu şeyi öğreniyorsun.
Kısmen yanlış, arkadaşın kurduğu dağıtım Ubuntu ise bir şey öğreneceğini düşünmüyorum.

Arkadaş zaten dağıtımlarla uğraştığını ve bir şey öğrenmediği söylemiş. Ubuntu ile ne öğrenmesini bekliyorsun? Ayrıca İşletim sistemini okuyarak öğrenilmez kısmına kısmen katılıyorum.

Öncelikle Linux'ta yeni iseniz size Ubuntu'ya da Lubuntu (ya da onunda alternatifi olan Xubuntu) öneririm. Kullanımı kolay, içinde yararlı uygulamalar ile geliyor. Fazla komut bilmek gerektirmiyor. 1-2 yıl kullanırsanız işinize çok yarar. Yıllar sonra eğer tecrübe edinebilirseniz Kali Linux ya da parrot öneririm. İçinde bir sürü araç ve komut var. Fakat tecrübe gerektirmeyecek, kullanımı kolay ve şık bir şeyler arıyorsanız önerilerim şunlar:

Manjaro.
Linux Mint.
Fedora.
Zorin OS.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı