Linux üzerinde Ekipman RGB'si nasıl kontrol edilir?

İLTERİSHAN

Decapat
Daha fazla  
Ben şu an Linux kullanıyorum klavye mouse için RGB aydınlatma ayarı yapmak istiyorum. Kullandığım klavye Redragon K617 Fizz, mouse ise Rampage SMX-R68 falconx model. Linux'ta kullanabileceğim bu donanımı destekleyen bir yazılım var mı? OpenRGB yazılımını denedim ancak o uygulama bu iki donanımı desteklemiyor.

Ben şu an Linux kullanıyorum klavye mouse için RGB aydınlatma ayarı yapmak istiyorum. Kullandığım klavye Redragon K617 Fizz, mouse ise Rampage SMX-R68 falconx model. Linux'ta kullanabileceğim bu donanımı destekleyen bir yazılım var mı? OpenRGB yazılımını denedim ancak o uygulama bu iki donanımı desteklemiyor.

Kendi resmi sayfasında Linux uyumlu yazılımı vs yok mu?
İncele:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Rampage'i unut. Herhangi bir Linux topluluğu yok bu yüzden genel destek veren programlar harici bir çözüm bulamazsın. Redragon için varsa topluluk sürücüleri destekliyorsa kullanabilirsin. Ama en makul yol iki donanımı da Windows işletim sistemi üzerinden düzenlemek olacaktır.

Wine ile yapmayı deneme, işe yaramaz. Erişebileceğin bir Windows yoksa Sanal makine üzerinden Windows kurup USB passthrough yapmak işe yarayabilir.

Eğer varsa klavye üzerindeki fn + tuş kombinasyonları ile ayarlayabilirsin ama bu şekilde sadece standart modlar arasında geçiş yalabilirsin, özel ayar yapmaz.

Libusb paketini hangi dağıtımdaysan ona göre paket yöneticisiyle kur.

Kod:
git clone https://github.com/dokutan/rgb_keyboard
cd rgb_keyboard
chmod +x rgb_keyboard-gui.tcl
./rgb_keyboard-gui.tcl
Bu komutlar RGB Keyboard programını indirmeni ve arayüzlü olarak başlatmanı sağlayacak.

Libusb paketini hangi dağıtımdaysan ona göre paket yöneticisiyle kur.

Kod:
git clone https://github.com/dokutan/rgb_keyboard
cd rgb_keyboard.
chmod +x rgb_keyboard-gui.tcl
./rgb_keyboard-gui.tcl
Bu komutlar RGB keyboard programını indirmeni ve arayüzlü olarak başlatmanı sağlayacak.

Uygulamayı doğru şekilde indirdim ve çalıştırdım ancak hata mesajı almaktayım.
"Couldn't execute "rgb_keyboard": Permission denied.
Couldn't execute "rgb_keyboard": Permission denied.
While executing.
"Exec rgb_keyboard -h"
(Procedure "checkınstall" line 2)
İnvoked from within.
"Checkınstall"
(Procedure "applyled" line 12)
İnvoked from within.
"Applyled"
(Procedure "applyall" line 3)
İnvoked from within.
"Applyall "
İnvoked from within.
".Fr. Apply invoke"
("Uplevel" body line 1)
İnvoked from within.
"Uplevel #0 [list $w invoke]"
(Procedure "tk: Buttonup" line 22)
İnvoked from within.
"Tk: Buttonup. Fr. Apply"
(Command bound to Event)" uygulamayı daha önce kullanmadığımdan ve ingilizcemin sakat olmasından dolayı olabilir bu konuda yardımcı olur musunuz sorarsanız eğer clonladığım dosyayı /usr/local/bin klasörüne taşıdım Home dizininde çalışmayınca.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı