Rehber Linux üzerinde Java dosyalarını çift tıkla açmayı etkinleştirme

Sxinar

Hectopat
Makaleler
10
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 , 16GB Ram 1TB SSD
Merhaba malum Java'ya zaman zaman işimiz düşüyor Linux kullanırken çift tık yapınca "Ark" ile arşiv olarak açıyor ancak biz çalıştırmak istiyoruz.
Öncelikle sisteme Java'yı yüklüyorsunuz ve sürekli çift tık yapınca açılması için "sudo nano /usr/share/applications/java.desktop" komutunu giriyoruz ve aşağıda verdiğim kodu yapıştırarak "CTRL+O" daha sonra "CTRL+X" yaparak kaydederek çıkıyoruz.Ben nano kullanıyorum siz metin belgesi ile de yapabilirsiniz ama nano ile kolayca hem dosya oluşuyor hem düzenleyebiliyoruz.
Nano kullanmak istemeyenler için:
"/usr/share/applications/" yolunda gidiyoruz ve kolaylık olması için "Java.desktop" adında bir dosya oluşturuyoruz ben rahat olması için Java.desktop koydum siz ne isterseniz koyabilirsiniz.
Daha sonra bu dosyanın içeriğini açıyoruz ve verdiğim kodu yapıştırıyoruz:

Kod:
[Desktop Entry]
Name=Java Application
Comment=Java Application
GenericName=Java Application
Keywords=java
Exec=java -jar %f
Terminal=false
X-MultipleArgs=false
Type=Application
MimeType=application/x-java-archive
StartupNotify=true

Bu kodları eklediğiniz andan itibaren ön tanımlı olarak ayarlarsanız .jar uzantılı tüm dosyaları bu yöntem ile kolaylıkla açabileceksiniz.Ama yine de yeniden başlatmak iyi olabilir

Takipte kalın Linux rehberleri artık bolca gelecek.

Şahsımca düzenlenmiş ve yayınlanmıştır.

Merhaba malum Java'ya zaman zaman işimiz düşüyor Linux kullanırken çift tık yapınca "Ark" ile arşiv olarak açıyor ancak biz çalıştırmak istiyoruz.
Öncelikle sisteme Java'yı yüklüyorsunuz ve sürekli çift tık yapınca açılması için "sudo nano /usr/share/applications/java.desktop" komutunu giriyoruz ve aşağıda verdiğim kodu yapıştırarak "CTRL+O" daha sonra "CTRL+X" yaparak kaydederek çıkıyoruz.Ben nano kullanıyorum siz metin belgesi ile de yapabilirsiniz ama nano ile kolayca hem dosya oluşuyor hem düzenleyebiliyoruz.
Nano kullanmak istemeyenler için:
"/usr/share/applications/" yolunda gidiyoruz ve kolaylık olması için "Java.desktop" adında bir dosya oluşturuyoruz ben rahat olması için Java.desktop koydum siz ne isterseniz koyabilirsiniz.
Daha sonra bu dosyanın içeriğini açıyoruz ve verdiğim kodu yapıştırıyoruz:

Kod:
[Desktop Entry]
Name=Java Application
Comment=Java Application
GenericName=Java Application
Keywords=java
Exec=java -jar %f
Terminal=false
X-MultipleArgs=false
Type=Application
MimeType=application/x-java-archive
StartupNotify=true

Bu kodları eklediğiniz andan itibaren ön tanımlı olarak ayarlarsanız .jar uzantılı tüm dosyaları bu yöntem ile kolaylıkla açabileceksiniz.Ama yine de yeniden başlatmak iyi olabilir

Takipte kalın Linux rehberleri artık bolca gelecek.

Şahsımca düzenlenmiş ve yayınlanmıştır.
Ben Home directoryye bir klasor acip tum java dosyalarını oraya atıp masaustune basit bir bash script yazip aciyordum. Boyle olmasi hos duruyor elinize sağlık.

Ben Home directoryye bir klasor acip tum java dosyalarını oraya atıp masaustune basit bir bash script yazip aciyordum. Boyle olmasi hos duruyor elinize sağlık.
Sizin yöntem de iyiymiş ama yeni kullanıcılar için galiba bu yöntem daha basit.
Teşekkürler.

Her jar dosyasi executable olmadigi icin bence cok ideal bir yontem degil. Surekli kullanilan programlar icin shortcut yazmak bence daha mantikli. Boylelikle caninizin istedigi executable jar'i Java 17 ile digerini 11 ile calistirabilirsiniz yine cift tiklayarak. Library jar'lari da acmaya calismamis olursunuz gereksiz yere.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı