Arslanomer
Picopat
Etrafımda feyz alabileceğim kimse olmadığı için buraya sormak istedim. Örneğin siz bir proje yazdınız (C veya C++ dili ile) bunu Linux üzerinde çalıştırmak için nasıl bir yol izliyorsunuz? İnternette Linux üzerinde C ve C++ kodlarımıızı çalıştırabileceğimi araştırırken bir site ile karşılaştım ve sitede şu adımları uygulamayı öneriyor.
Önce basit bir notepad++ ile hello world! Kodunu yazıp .c formatında masaüstüne kaydediyor. Sonra;
Bu adımları uygulamamı söylüyor. Her zaman notepad ile yazdığım kodları terminalden bu yöntem ile çalıştırabiliyor muyum ve bu pratik bir işlem mi oluyor? Yoksa daha pratik yolları var mı?
Biraz karışık anlatmış olabilirim ama öğrenmeye çalıştığım şey sıradan bir Linux kullanıcısı programını nasıl çalıştırıyor? Sistem pek iyi olmadığı için ekstra bir derleyici yüklemek pek mantıklı gelmiyor. Bu şekilde sistemi daha stabil çalıştırabileceğimi düşünüyorum. Eğer bu şekilde çalıştırabileceksem Linux kuracağım.
Önce basit bir notepad++ ile hello world! Kodunu yazıp .c formatında masaüstüne kaydediyor. Sonra;
cd Destktopsudo apt-get install gccgcc hello-world.cls./a.outgcc -o hello hello-world.cBu adımları uygulamamı söylüyor. Her zaman notepad ile yazdığım kodları terminalden bu yöntem ile çalıştırabiliyor muyum ve bu pratik bir işlem mi oluyor? Yoksa daha pratik yolları var mı?
Biraz karışık anlatmış olabilirim ama öğrenmeye çalıştığım şey sıradan bir Linux kullanıcısı programını nasıl çalıştırıyor? Sistem pek iyi olmadığı için ekstra bir derleyici yüklemek pek mantıklı gelmiyor. Bu şekilde sistemi daha stabil çalıştırabileceğimi düşünüyorum. Eğer bu şekilde çalıştırabileceksem Linux kuracağım.