Linux ve macOS için masaüstü uygulaması geliştirme

• Konuyu başlatan 309999
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 2.488
Değerli okuyucular, sorum başlıktaki gibidir. Ben tarayıcımın Linux ve macOS versiyonunu da yapmak istiyorum. Hangi IDE ve hangi programlama diline ihtiyacım var? Ek olarak AppStore ve Linux depolarına nasıl ekleyebilirim? Teşekkürler.

İstediğiniz platformu destekleyen kütüphaneleri -desteklediği dillerle- yazarak uygulamanızı bağlayabilirsiniz. Örneğin, Linux için Qt kütüphanesi ile birçok dilde arayüz geliştirebilirsiniz. Açık kaynak kodlu ise, deponuzun linki ile dağıtımlara bildirirseniz yazılımınız test edilir, paketlenir ve depolara yüklenir.

ElectronJs ile tüm işletim sistemleri için masaüstü uygulaması geliştirebilirsiniz.

Arayüzünü nasıl yapacağım? Bu VS gibi değil ki buton ekleme falan olsun.
Öyle bir IDE istiyorsanız, kullanacağınız kütüphanenin kendi builderini seçin. Linux için örnek vermek gerekirse, Qt kullanacaksanız Qt Designer/Creator, GTK kullanacaksanız GNOME Builder tarzı programlara yönelin.

Değerli okuyucular, sorum başlıktaki gibidir. Ben tarayıcımın Linux ve macOS versiyonunu da yapmak istiyorum. Hangi IDE ve hangi programlama diline ihtiyacım var? Ek olarak AppStore ve Linux depolarına nasıl ekleyebilirim? Teşekkürler.
C# bildiğin için Java daha uygun olur. Eclipse veya Intellij IDEA kullabilirsin.

Write once, run anywhere.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı