Linux ''Video-Linux'' sürücüsünü kaldırdım

dakovey

Kilopat
Katılım
3 Temmuz 2017
Mesajlar
1.539
Makaleler
1
Çözümler
20
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar, biraz ayarlarla uğraşayım dedim, sanırım hata yaptım.
İlk önce kapalı kaynak ekran kartı driverlarını indirdim. Ardından Manjaro ayarlar kısmında bulunan video-Linux isimli driverı kaldırdım. Yeniden başlatınca ekran gelmedi. TTY ekranına girip NVIDIA sürücülerini kaldırdım. XF86-video-nouveau isimli driverı tekrar kurdum, yeniden başlattım ama ekran gelmedi.

TTY ekranına girebiliyorum. Kernel güncellemesi yapabilsem sorun çözülecek bence ama TTY ekranında nasıl güncelleme yapacağımı bilmiyorum.
 
Kod:
sudo apt install nvidia-driver-455

Kodunu uygulamayı deneyin.

Pacman ile olanı denedim ama işe yaramamıştı.

Kod:
$ sudo mhwd -a pci nonfree 0300
$ sudo reboot
$ nvidia-settings

Pek işe yaramadı, ilk kodun çıktısı ilk yorumunuzda bahsettiğiniz Driver'ın tam adını verdi. Onu yükledim reboot yaptım ama hala aynıydı.

Kod:
sudo pacman -Syu
Kod:
sudo reboot

Güncellemek pek bir işe yaramamıştı. İlk aklıma gelen çözümdü.

Başlıkta bahsettiğim xf86-video-nouveau değilmiş kurmam gereken xf86-video-intel'miş. Tesadüfen pamac Search video Intel yazarken buldum. Kurunca ve NVIDIA'nın tüm driverlarını kaldırınca sorun çözüldü.
 
Başlıkta bahsettiğim xf86-video-nouveau değilmiş kurmam gereken xf86-video-intel'miş. Tesadüfen pamac Search video Intel yazarken buldum. Kurunca ve NVIDIA'nın tüm driverlarını kaldırınca sorun çözüldü.
Manjaro'da driverlar ile çok oynamayın, keza bu olay lightdm'i etkileyip masaüstüne gelmenizi engelliyor. Sorunun nedeni birçok sorundan dolayı olabilir ama genellikle Xorg config'indeki hatalardan dolayı ve grafik sürücülerinden kaynaklıdır.
 
Garantisi yoktur ama Timeshift yazılımı ile yedeklemeni tavsiye ederim sistemi.

Şimdi yedekliyorum. Teşekkürler tavsiye için.

Manjaro'da driverlar ile çok oynamayın, keza bu olay Lightdm'i etkileyip masaüstüne gelmenizi engelliyor. Sorunun nedeni birçok sorundan dolayı olabilir ama genellikle Xorg Config'indeki hatalardan dolayı ve grafik sürücülerinden kaynaklıdır.

Sanırım tüm ekran kartı driverlarını kaldırdığım için olmuş ama emin değilim. Ama dediğiniz gibi grafik arayüzüne giremiyordum.

Aklınızda bulunsun, Manjaro'nun kendine özel sürücü yükleme asistanı mevcut. Kısaca adı mhwd. Örneğin ekran sürücülerinizi kısaca sudo mhwd -a pci nonfree 0300 komutu ile yükleyebilirdiniz.

Daha fazlası için -> Manjaro Hardware Detection Overview - Manjaro

Şimdi bunu biraz araştırıyorum. Kendi sürücü asistanını biliyordum ama bunu daha önce terminalden denememiştim. Tavsiyeniz için teşekkürler, aklıma tutuyorum bunu. :)
Arkadaşlar tekrardan iyi geceler, NVIDIA'nın nonfree sürücülerini kurumca aynı hatayı aldım. Birkaç saattir sürücüleri kaldırıp tekrar yüklüyorum ama bir fayda etmiyor. Nvidiaya dair ne varsa sildim. Yukarıda bahsettiğim driverı yükledim. @deleted in dediği kod ile otomatik yükleme yaptım ama masaüstüne ulaşamıyorum.

Belki bir faydası olur diye 2 farklı kernel daha kurdum ama masaüstüne hala ulaşamıyorum.
Şimdi arkadaşlar anladığım kadarıyla 20-Intel. Conf dosyası silinmiş. Bu dosyayı elle oluşturmaya çalıştım. Ama sanırım hata yapıyorum. Tam olarak ne sorun olduğunu da bilmiyorum ama dahili GPU'yu kullanarak bilgisayarı açamıyorum.
 

Geri
Yukarı