Ben selahaddin doğan debain tabanlı ve 65bit bir Linux dağıtımı kullanıyorum. Linux Mint Xfce masaüstü ortamı Waydroid'i yüklemek istiyorum terminale.
Sudo apt install waydroid.
Yazdıp entere bastım paket bulunamadı dedi mağazadada yok nereden indireceğim resmi sitesinden indşrcektm kafam karıştı uygulama yerine ISO dosyası indirdi resmi sitesinde şukaynaktakinin aynısını yapmaya çalıştım:
Bu yazımızda performans kaybı olmaksızın Linux'ta Android uygulamalarının nasıl çalıştırılacağını detaylıca açıklıyoruz. Mobil cihazlardan herkesin aşina
Waydroid'in çalışması için Wayland desteği olan bir masaüstü ortamı şart, Linux Mint için Mate sürümü kurmayı ya da şu komutla masaüstünü yüklemeyi denersin. Daha sonra giriş ekranından DE değiştireceksin.
Kod:
sudo apt install mate-desktop-environment
Linux Mint 21'e Waydroid kurmak için şu komutları kullanırsın.
xfce, MATE ve Cinnamon Wayland desteklemez. KDE Plasma, GNOME ve Sway(WM) destekliyor sadece. Bu DE'lerden birini kurmanız lazım. Birkaç tane daha var ama kendileri var, isimleri yok.
Teşşekkürler peki Mate masaüstü ortamına geçtikten sonra başka bir sorun çıkarmı başka bir şey varmı mesela belirli pencere yöneticileriyle uyumlu falanmı yoksa direk yüklenirmi?
Bir de bu komuttan once yapman gereken asamalar var. Onlari atlayip direkt bu komutu yazinca olmaz zaten, cunku repository iceriginde yok. Dikkat edersen waydroid deposunu ekliyor.
Waydroid'in çalışması için Wayland desteği olan bir masaüstü ortamı şart, Linux Mint için Mate sürümü kurmayı ya da şu komutla masaüstünü yüklemeyi denersin. Daha sonra giriş ekranından DE değiştireceksin.
Kod:
sudo apt install mate-desktop-environment
Linux Mint 21'e Waydroid kurmak için şu komutları kullanırsın.