Çözüldü Linux Zorin OS'ta 2. ekran kullanılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

b1te

Hectopat
Selamlar, 3 gündür Linux Zorin OS kullanıyorum, laptopuma kurdum, Windows kullanırken laptopa 2 ekran daha bağlıydı ama Zorin OS'e geçtiğimden beri diğer iki ekranımı kullanamıyorum . Bağlantısını yapıyorum ama monitör siyah olarak kalıyor, arayüzde bağlı gözüküyor. Yeni olduğum için sadece NVIDIA grafik driverlarını kurmayı başardım, işlemcim AMD. Bilmiyorum gerçi fark ediyor mu ama. Yardımcı olabilir misiniz? Duruma göre resim de ekleyebilirim.

Çözüm
Bağlı olan ekranlar. HDMI gözükmemekte.

Anladım teşekkür ederim.

Anlık olarak çözmüş bulunmaktayım, Type-C çalışıyor HDMI büyük ihtimal dönüştürücü olduğu için çalışmıyor ama önemi yok.
Çözümü giriş ekranında sağ alt tarafta bulunan çarka basıp Zorin OS desktop olan değil diğerini seçmekmiş. Yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim.

Hocam bu Zorin OS son zamanlarda çok görüyorum da neden? Bence berbat bir distro sadece güzel gözüküyor sade falan ama ben i3 ile ya da KDE ile çok daha güzel gözüken kendi tasarımımda bir şey kullanmayı tercih ederdim. Büyük olasılıkla problemin NVIDIA'nın ekran kartı modeline ve zamanına göre direkt NVIDIA'nın ve fan olan driverı arasında bir uyumsuzluktan kaynaklandığındandır. Garip şekilde birisi olmadığı zaman diğerini kurduğunuzda sorununuz çözülür diye düşünüyorum. Birde Zorin OS gibi bir işletim sistemi yerine Arco Linux Light paketi falan indirmenizi tavsiye ederim. Eğer linux kullanacak iseniz daha yararlı olur sizin için

Şöyle ki hayatımda ilk defa Linux kullanıyorum ve basit bir başlangıç yapmak istedim PopOS ve MXLinux vardı aklımda sonra ufak bir araştırma sonucu ZorinOS dikkatimi çekti ve dediğiniz gibi popüler bir dağıtım bir çok destek mevcut uygulama kısmında FLATPAK gibi bir uygulama dükkanı ve şuan aklıma gelmeyen bir kaç şey daha ZorinOS'i seçmemi sağladı açıkcası. Nvidia ekran kartım 3050 modeli şuan tekrar sürücülerini kaldırıp kurmayı düşünüyorum. Umarım işe yarar.

Sadece Nvidia sürücüsünü kaldırdım, ardından tekrar kurdum ve reboot attım monitörüm geldi.

Aşağıda ki kod direk olarak sürücüyü yeniden kuruyor manuel sildikten sonra aşağıda ki kod ile tekrar yükledim sorunum kalmadı.

Kod:
sudo ubuntu-drivers autoinstall
sudo apt install nvidia-driver-470
sudo reboot

2 veya daha fazla monitör kullanımları için;
A) ilk monitör ile kurulum yapın,
B) gerekli driver paketlerini kurun ve sorunsuz olduğundan emin olun,
C) reboot sonrası ekran geldiğinde 2.monitör bağlantısını yapın ve ayarları kaydedin.
D) 3 veya daha fazla monitör için (C) adımında olduğu gibi adım adım ilerleyin.

Ubuntu veya Arch kurulum ekranlarında, 2 monitör aktif bağlantıda iken, İLK kurulum adımlarında bile görüntü sorunlarını çok yaşadım.

örnek çalışmalar :

Kod:
https://www.youtube.com/watch?v=tYa5lhM3Ndw
https://www.youtube.com/watch?v=LESIyAd_zlA
https://www.youtube.com/watch?v=wu2NWw2wPaA
https://www.youtube.com/watch?v=1Vno9kwvlj8

Son düzenleme:
Öneriler için teşekkür ederim, şu an iki farklı problemim daha var. birincisi abi ekran kartımın ismi yanlış, NVIDIA sürücüsünü kurmakta çok zorlanıyorum kurup kurup kaldırdım nasıl silebilirim bilmiyorum. İkincisi'de oyunlar için ekran kartı önceliği olarak AMD seçili nasıl NVIDIA yapabilirim bilmiyorum

Ekran görüntüsü ekliyorum örnek olması açısından.

Hocam artı olarak NVIDIA Smi'de çalışmıyor konu hakkında çok desteğinize ihtiyacım var.

Tamamdır Nvidia sürücüsü güncel, Grafik kartımın ismi gözüküyor ve oyunlarda öncelik olarak ekran kartım seçili. Bir çok hata gitti tek bir hata kaldı belki de en büyüğü şuan için. Attığınız linklerde ki bir video bu konuya değiniyor ancak ben TYPEC kullanıyorum o HDMI versiyonu anlatmış ve girişlerini script yardımıyla öğreniyor. Ve bende Script yok.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2024-11-29 23-15-03.png
    827,7 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:

Çoklu ekran kartı desteği konusunda bilgim yok. GNU Linux bölümünde bol miktarda rehber var.

Genel olarak tüm sorunlarım için rehberler ile @Bayram Tempest @gen2 @The Shorekeeper 'dan öneri ve yardım aldığım oluyor.

NB ve desktop olarak maalesef tek ekran kartı var. Kişisel olarak onlar için default driverlar genel kullanımım için yeterli.

Uzman arkadaşların müsait zamanda cevap yazacaklarından eminim.

Sizden kurulumunu öğrensem 0'dan kursam müsait misiniz?
Akşama kadar pek müsait değilim ama sorayım. Kurulumu internet açık mı yaptınız? Kurulu NVIDIA sürücüsü hangisi?

Kurulumu internet açık yaptım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2024-12-01 15-37-47.png
    76,8 KB · Görüntüleme: 29
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…