Linux'a geçilmeli mi?

Önünüzde Nvidia ekran kartı dışında bir engel olmadığını da varsayarsak kesinlikle geçilmeli.
Eğer dağıtım önerisi isterseniz konunuzda beni etiketleyebilirsiniz.

Eski bir bilgisayarın yoksa Bence gereksiz olur illa kullanacaksan Windows+ Zorin OS dualboot kullan

hocam çok iyi gaz verdiniz biraz araştırdım şuan önümdeki tek engel ekran kartı sürücü desteği sıkıntılıymı. ekran kartım 4060. (c++,html,python,js kullanıyorum)
Hala geçme diyenlere aldırma. Yazılımcı birinin Linux'u bilmesi şart. Sürücü o kadar ciddi bir sorun değil. Daha önce bir konusuna denk gelmiştim. Ubuntu ve türevlerinde kurulması gayet kolay. Cihazın da iyi olduğu için tavsiyem Kubuntu olacaktır. KDE masaüstünü baya seveceğini düşünüyorum.

Linux'ta CS, Valorant gibi oyunlar oynayamazsın.
CS bal gibi çalışır Valve'ın oyunu bu.

Steam'in desteği bu konuda gayet iyi kendi Linux tabanlı konsolları olduğundan. Şuradan bir bakarsın oyunların destekleniyor mu diye.

Eğer desteklenmeyen bir oyun varsa Dual-Boot kur ancak diğer kullandığın program dahil hepsi destekleniyorsa Windows'u sil direkt Linux kur. Dağıtım olarak Pardus önermem, Debian tabanına göre oldukça kötü ve sürücü desteği aşırı kötü.

Ben de geçmek istiyorum oynadığım 1-2 oyun olmasa. Onlardan vazgeçip geçmeyi denemiştim ama Ubuntu kabus gibiydi çok uğraştırdı, Gnome'da Windows'tan geldiğim için alışmamı zorlaştırdı. Siz hangi dağıtımla başladınız?

Ben 4-5 yıl önce Kali-Ubuntu-Mint denediğim için daha rahat alıştım sanırım. Şu an Mint kullanıyorum kullanımı çok basit bence. Masaüstü bilgisayarımda da geçeceğim. Evet beni de FM yükleyememek üzüyor onun için ufak bir setup dizdim

senin pp benim arka planım la

Ben de bu zamana kadar farklı dağıtımları denemek için kurmuştum. Gerçekten Mint en alışılması kolay olandı. Bir ara dualboot olarak kullanmıştım ama Windows'u silip kendimi zorlamadıkça alışamadım. Yeniliğe pek açık değilim ama yazın ben de sistemi formatlayıp Linux'a geçebilirim.

hocam bu dağıtımlar neyi değiştiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…