Çözüldü Linux'a Genymotion nasıl kurulur?

• Konuyu başlatan HABAR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3.554
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
18
Daha fazla  
Merhaba, Genymotion kurmaya çalışıyorum.

Bu dokümantasyona baktım, Virtualbox'ı kurdum. Sonra bu adresten "genymotion-3.1.1-linux_x64.bin" adlı dosyayı indirdim.(İndirilenler dizininde)

Kod:
cd <Genymotion_install_path>
./genymotion
Bu kodu terminale yapıştırdığım zaman kurulması gerekmiyor mu?

Yanlış anladığımı düşünerek birkaç şey daha denedim ama kodu hangi şekilde yapıştıracağımı anlayamadım sanırım.
İndirdiğin BIN dosyası İndirilenler dizininde. Bu aşamadan sonra terminale ne yazmam gerekiyor? "pwd" ile indirilenler dizinini yazdırıp " <Genymotion_install_path> " içine o dizini giriyorum, yanlış mı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dosyaya çalıştırma izni vermemiş olabilir misiniz?
Kod:
chmod +x dosyaadi.bin
yapıp tekrar çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
Üstteki arkadaşın dediğine ek olarak terminalde İndirilenlere girdikten sonra "ls" komutu ile dosyanın konumunu bir daha doğrular mısınız? Dosyanın orada olduğunu söylediğinizi biliyorum ancak dosya orada olsa ama çalıştırma izni vermemiş olsanız başka bir hata almanız gerekiyor diye biliyorum.

Dosya ---> Özellikler ---> Erişim haklarından “Dosyayı bir program gibi çalıştırmaya izin ver” seçili mi? Eğer seçili değilse ona tıklayıp tekrar dener misiniz?

Eki Görüntüle 690378

Eki Görüntüle 690379

Eki Görüntüle 690380
Denedim ama yine metin editörü açıldı. "Birlikte aç" seçip Virtualbox ile açmayı denedim, o da olmadı.
Dosyaya çalıştırma izni vermemiş olabilir misiniz?
Kod:
chmod +x dosyaadi.bin
yapıp tekrar çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
İndirilenler dizininde terminal açıp chmod +x genymotion-3.1.1-linux_x64.bin yazdım.

İmleç yanıp sönüyor şu anda, beklemem mi gerekli?
Üstteki arkadaşın dediğine ek olarak terminalde İndirilenlere girdikten sonra "ls" komutu ile dosyanın konumunu bir daha doğrular mısınız? Dosyanın orada olduğunu söylediğinizi biliyorum ancak dosya orada olsa ama çalıştırma izni vermemiş olsanız başka bir hata almanız gerekiyor diye biliyorum.

Kod:
ls
4kvideodownloader_4.12.5-1_amd64.deb  discord-0.0.11.deb  genymotion                      virtualbox-6.1_6.1.14-140239_Ubuntu_eoan_amd64.deb
4kvideodownloader_4.13.1-1_amd64.deb  discord-0.0.12.deb  genymotion-3.1.1-linux_x64.bin

Denedim ama yine metin editörü açıldı. "Birlikte aç" seçip Virtualbox ile açmayı denedim, o da olmadı.

İndirilenler dizininde terminal açıp chmod +x genymotion-3.1.1-linux_x64.bin yazdım.

İmleç yanıp sönüyor şu anda, beklemem mi gerekli?
Yeni bir terminal satırı açılmadı mı? Açıldıysa bitmiştir ki zaten o işlemin anında bitmesi gerekir. Şimdi ./genymotion-3.1.1-linux_x64.bin komutu ile başlatabiliyor olmanız gerekli.

Yeni bir terminal satırı açılmadı mı? Açıldıysa bitmiştir ki zaten o işlemin anında bitmesi gerekir. Şimdi ./genymotion-3.1.1-linux_x64.bin komutu ile başlatabiliyor olmanız gerekli.
Onu yaptıktan sonra;

Bash:
./genymotion-3.1.1-linux_x64.bin

Çıktısını ekleyebilir misiniz?
Buyrun.
Kod:
Installing for current user only. To install for all users, restart this installer as root.

A previous installation already exists in folder [/home/habar/İndirilenler/genymotion]. Overwrite [y/n] ?

İmleç hala yanıp sönüyor.
"y" seçeyim mi?

Buyrun.
Kod:
Installing for current user only. To install for all users, restart this installer as root.

A previous installation already exists in folder [/home/habar/İndirilenler/genymotion]. Overwrite [y/n] ?

İmleç hala yanıp sönüyor.
"y" seçeyim mi?
Evet, "y" seçtikten sonra kurulumun başlaması gerekli.

“y” seçip Enter´a basın.
root olarak kurmamamın pek bir önemi yok diye düşünüyorum. Doğru mudur?

"y" seçtim, kurulum başladı.
Kod:
- Trying to find VirtualBox toolset .................... OK (Valid version of VirtualBox found: 6.1.14r140239)
- Removing old installation ............................ OK
- Extracting files ..................................... OK (Extract into: [/home/habar/İndirilenler/genymotion])
- Installing launcher icon ............................. OK

Installation done successfully.

You can now use these tools from [/home/habar/İndirilenler/genymotion]:
 - genymotion
 - genymotion-shell
 - gmtool

Kurulum tamamlandı, uygulama tepsisinde de görebiliyorum.

@deleted
1601815593670.png

bu kısmı İndirilenler klasöründe değilse yazmamız gerekli diye anlamıştım, bunu da girmemiz gerekiyormuş demek ki.

BIN dosyası indirdiğimizde
"chmod +x dosyaadi.bin" ile kurulum yapmamız gerekiyor yani, doğru mu anladım?

@deleted @Willem Flakkomenstein @Bigbangtheory @detista hepinize çok teşekkür ederim.

root olarak kurmamamın pek bir önemi yok diye düşünüyorum. Doğru mudur?

root olarak kurulunca bütün kullanıcılar programa erişilebilir. Normal kurulumda sadece habar kullanıcısı ile login olduysanız sisteme, sadece o kullanıcı erişebilir. Kullanım açısından bir fark olmaz.

root olarak kurulunca bütün kullanıcılar programa erişilebilir. Normal kurulumda sadece habar kullanıcısı ile login olduysanız sisteme, sadece o kullanıcı erişebilir. Kullanım açısından bir fark olmaz.
1601816050390.png

Peki burada, ben mi yanlış anladım? "Download dizininde değilse bu kodu girmemiz gerektiğini söylemiş" şeklinde anladım burayı. Doğrusunu açıklayabilirseniz memnun olurum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı