Linux'ta her şeyi araştıracaksınız. Basit komutları ezberleyeceksiniz. Olmadı birilerinin paylaştığı scriptle kurmaya çalışacaksın. Yok install scripti koymamış gidip bir de githubdan scripti bulacaksın. Uğraş babam uğraş. Linux severim. Kullanmak hoşuma da gidiyor. Ama kalkıp bilgisayarı açıp kullanmaktan fazlasını yapmayacak bir kullanıcıya Linux kullanmasını tavsiye etmem, edemem. Her çıkan sorunla başa çıkması kolay değil çünkü.
Linux'ta her şeyi araştıracaksınız. Basit komutları ezberleyeceksiniz. Olmadı birilerinin paylaştığı scriptle kurmaya çalışacaksın. Yok install scripti koymamış gidip bir de githubdan scripti bulacaksın. Uğraş babam uğraş. Linux severim. Kullanmak hoşuma da gidiyor. Ama kalkıp bilgisayarı açıp kullanmaktan fazlasını yapmayacak bir kullanıcıya Linux kullanmasını tavsiye etmem, edemem. Her çıkan sorunla başa çıkması kolay değil çünkü.
Oyunlarımı Windows 10'da oynuyorum, günlük kullanımda, yazılımda ve video editlemede Linux tercih ediyorum. Dediğim gibi Linux severim. Fakat son kullanıcıya kalk linux kullan demem.
Kurulu sürücüleri de kafasına göre kaldırabiliyor. Ya da otomatik sürücü kurma kapalı olmasına rağmen devre dışı bırakılan bozuk bir aygıtın sürücüsünü de kurabiliyor. Hatta BIOS güncellemeye çalışıp BIOS'u da bozduğu oluyor.
Hadi repo olmayan bir yazılıma denk geldin? Bağımsız biri güncellemeleri manual sunuyor. AppImage paylaşmamış. Compile edilmemiş yazılımı lak diye yüklemiş. Kullanıcıya da bu yazılım lazım. make her zaman kusursuz çalışmıyor. C compiler bulunumadı dedi. Hadi dönecek bir de C compiler yükleyecek.
Kurulu sürücüleri de kafasına göre kaldırabiliyor. Ya da otomatik sürücü kurma kapalı olmasına rağmen devre dışı bırakılan bozuk bir aygıtın sürücüsünü de kurabiliyor. Hatta BIOS güncellemeye çalışıp BIOS'u da bozduğu oluyor.
O zaman en başta doğru çalışmıyor diyeceksiniz, beklemekten bahsetmişsiniz ben de ona göre yanıtımı verdim. Sonra bana doğru çalışmıyor ki yazmışsınız. Konudan konuya atlıyorsunuz.
Linux'ta her şeyi araştıracaksınız. Basit komutları ezberleyeceksiniz. Olmadı birilerinin paylaştığı scriptle kurmaya çalışacaksın. Yok install scripti koymamış gidip bir de githubdan scripti bulacaksın.