Herkes bu kadar aktif iken Linux'a ufak bi' geri dönüs yapma zamani gelmis. Ubuntu beni bekler.
Özetlemişsiniz. Ben de böyle düşünüyorum.Linux'ta her şeyi araştıracaksınız. Basit komutları ezberleyeceksiniz. Olmadı birilerinin paylaştığı scriptle kurmaya çalışacaksın. Yok install scripti koymamış gidip bir de githubdan scripti bulacaksın. Uğraş babam uğraş. Linux severim. Kullanmak hoşuma da gidiyor. Ama kalkıp bilgisayarı açıp kullanmaktan fazlasını yapmayacak bir kullanıcıya Linux kullanmasını tavsiye etmem, edemem. Her çıkan sorunla başa çıkması kolay değil çünkü.
Kurulu sürücüleri de kafasına göre kaldırabiliyor. Ya da otomatik sürücü kurma kapalı olmasına rağmen devre dışı bırakılan bozuk bir aygıtın sürücüsünü de kurabiliyor. Hatta BIOS güncellemeye çalışıp BIOS'u da bozduğu oluyor.Update'in bana göre tek sorunu eski sürücü kurabilme ihtimalinin olması.
AUR.Hadi repo olmayan bir yazılıma denk geldin? Bağımsız biri güncellemeleri manual sunuyor. AppImage paylaşmamış. Compile edilmemiş yazılımı lak diye yüklemiş. Kullanıcıya da bu yazılım lazım. make her zaman kusursuz çalışmıyor. C compiler bulunumadı dedi. Hadi dönecek bir de C compiler yükleyecek.
Neden?Flatpak diyeceğim ama o da rezalet.
Böyle düşüneceksek o zaman SSD de almayalım, HDD aynı işi görmüyor mu?Güzelmiş hocam, kaç dakika tasarruf ediyoruz?
Hayır, altyapısının daha iyi ve daha sağlam olmasından kaynaklanıyor.Linux'ta daha hızlı olması zaten işletim sisteminin kendisinin de hafif olmasından kaynaklanıyor olabilir.
Böyle düşüneceksek o zaman SSD de almayalım HDD de aynı işi görmüyor mu?
Kurulu sürücüleri de kafasına göre kaldırabiliyor. Ya da otomatik sürücü kurma kapalı olmasına rağmen devre dışı bırakılan bozuk bir aygıtın sürücüsünü de kurabiliyor. Hatta BIOS güncellemeye çalışıp BIOS'u da bozduğu oluyor.![]()
Atlamiyorum dogru calismiyor ve bekletiyor seni.O zaman en başta doğru çalışmıyor diyeceksiniz, beklemekten bahsetmişsiniz ben de ona göre yanıtımı verdim. Sonra bana doğru çalışmıyor ki yazmışsınız. Konudan konuya atlıyorsunuz.
Tamam o zaman HDD kullanabilirsin, ne diyebilirim ki.Teorik olarak görüyor? HDD'de kullanabilirsin. Eğer güncellemelerim hızlı olsun diyorsan Linux'ta kullanabilirsin.
Çok uç ihtimallerden bahsediyorsun, bu tip şeyler Windows'ta da mevcut. Ayrıca Linux Mint gibi kullanıcı dostu dağıtımlar var.Linux'ta her şeyi araştıracaksınız. Basit komutları ezberleyeceksiniz. Olmadı birilerinin paylaştığı scriptle kurmaya çalışacaksın. Yok install scripti koymamış gidip bir de githubdan scripti bulacaksın.
Kapalı olmasına rağmen kuruyor. İki farklı arkadaşımda var bu sorun.Evet. Bu sorunu kendim de yaşadım fakat sonra otomatik güncellemeleri kapattığımda çözüldü. Windows 10 Otomatik Sürücü Yüklemeyi Kapatma Rehberi Sanırım bu makaleden faydalanmıştım
Linux Mint kurun derim.Herkes bu kadar aktif iken Linux'a ufak bi' geri dönüs yapma zamani gelmis. Ubuntu beni bekler.
"Çok uzun süre bekletiyor" ile "doğru çalışmıyor" aynı şeyler değil.Atlamiyorum dogru calismiyor ve bekletiyor seni.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.