Linux'a neden ön yargılı yaklaşılıyor?

Arch sistemleri kurmak baştan zor. Hocam AUR iyi çalışıyor olabilir ama kaç son kullanıcı zahmet edip Arch kurar?
Önceden Arch kurmak isteyen ilk başta gidip Kullanıcı dostu dağtıım kurup Linux'a alışıp Linux komut satırı komutlarını öğrensin derdim ama artık o raddeden geçti, Arch spinler o kadar arttı ki Arch'ın kullanıcı dostu olan dağıtımları da var. Ubuntu tabanlılara zaten baştan beri sıcak bakmıyordum. (Mint hariç, tek iyi o aralarından stabil olan) İsterse ArchGUI, EndeavourOS, Manjaro, ArcoLinux, ArchCraft, ArchLabs vs. ne varsa kurabilir ve Installation guide - ArchWiki'a bakmadan.

Kanka moderatörler damlamasın şimdi buraya. Düzelt istersen yazımı
Türkçe karakter kullanılmamasında sorun yok. Yazım yanlışı yapılmadığı müddetçe müdahale edilmiyor.

Dili çarpıtmadığı müddetçe sorun yok. Örneğin; "Kalem" yerine "qalem" yazmak, "var" yerine "war" yazmak.

Arcolinux ve bazı Arch tabanlı dağıtımlarda arayüzle kurulum yapıyorsun ve AUR yüklü geliyor.

Manjaro kurdum şu an yağ gibi akıyor oyunlar yükleyeceğim.
@Kerem00
Hocam GNOME software nasıl kaldıracağız.

Ve 2 yıldır Linux kullanıp tüm insanlara yardım eden alfa ben
2 yıl kullanmadığına yemin ederim ancak kanıtlayamam. 2 yıldır linux kullanan birisi, bırakın 4-5 denemede arch kuramamayı; birisi 2 yıldır linux kullanıyorum arch kuramadım diyene oturma organıyla güler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…