Linux'a neden ön yargılı yaklaşılıyor?

1- Mağaza sorunları (Mağazaların arayüzü berbat, hiç uygulama yok ve güncelleme gelmiyor)
2- Bilgisayarlar Linux yüklü olarak gelmediği için insanlar Windows'a takılmış (Hatta Windows bile kendi içinde savaşıyor, Çoğu kişi Windows 7'den 10 geçmek istemiyor. Windows 7'nin desteği olmamasına rağmen insanlar 7 kullanmakta ısrarlı)
3- Linux dağatımları çok kolay bozulabiliyorlar. Ben Linux'a ilk geçtiğimde Terminal kullanarak başka bir masaüstü kurmaya çalışıyordum yanlışlıkla eski ortamı sileceğime tamamını silmiştim ve sonra bilgisayar açılmamıştı.
Yani Linux'ta tıpkı Android'de ki gibi ROOT sistemi olması gerek, kullanıcılar sistemi bozmasınlar diye ROOT gerekli kişiselleştirmek isteyenler ise ROOT yetkisini alıp öyle yapabilir.

Haklı değiller. 14 yaşındayım ve bazen oyun oynuyorum bazen günlük işlerimi yapıyorum. Ona rağmen kullandığım dağıtım:
Arch Linux neden diğerlerinden daha zor olsun ki?

Evet bunları biliyorum. Zaten ben de Wine ile açmıştım. Ama dediğim gibi 3 FPS.

2'ye katılıyorum, 1 ise dağıtıma göre değişmekle beraber Flatpak ve Snap gibi alternatifleri bulunmakta. 3. ise dağıtıma göre değişir, ama sistemi bozmak için değil güvenlik için Root yetkisi var. Kolay bozulduğunu görmedim, sadece Ubuntu bug doluydu -bu Linux'un suçu değil!-
Evet bunları biliyorum. Zaten ben de Wine ile açmıştım. Ama dediğim gibi 3 FPS.
Bunları belirtebiliyorsunuz yapımcılara.

Haklısın PC'nin başına rahatlayalım diye 2 dakika oturuyoruz onca işin arasında terminalle PC kullanmaya mı çalışacağım?
Linux kullanmak için Terminal'e gerek yok. Bunun en iyi örneği Android. (GNU değil ama sonuçta Linux)
Çoğu şeyi arayüz ile halledebiliyorsunuz.

Fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim yerde MangoHud'ın Ubuntu için 32 bit desteğinin olmadığı yazıyor, yani bu eski oyunlarda MangoHud açılmayacak mı demek oluyor?

Haklısın PC'nin başına rahatlayalım diye 2 dakika oturuyoruz onca işin arasında terminalle PC kullanmaya mı çalışacağım?

Terminal zorluk değil hatta kolaylık.

Ama istemiyorsanız kullamayınız. Linux mint kullan. Mağazası var ayarları var. Hatta .deb uzantılı uygulama da yüklenebiliyor.

Sırf bu yüzden dolayı linux mint kurup bir ay terminalsiz kullanıp rehber yapasım var.☺ (yanlış anlaşılmasın hocam. Sizi alıntıladım ama size karşı bir söylem değil. Genel yazı.)

Konu kavgaya dönmüş ne yani herkes linux kullanacak diye kural yok yada linux herkes sevecek diye bir şey yok.
Windows çöp ve kötü diyenler var komedi gibi adamlarsınız bu yaptığınız fanboyluk oluyor haberiniz olsun.

Son düzenleme:
Windows çöp ve kötü diyenler var komedi gibi adamlarsınız bu yaptığınız fanboyluk oluyor haberiniz olsun.

Vallahi maddeleri sayayım sen kendin akıl et kim kötü.

1. 2006'dan kalma bir kernel yüzünden sürekli mavi ekran veren, düşük performans veren bir işletim sistemi.
  2. Kısıtlayıcı bir işletim sistemi, basit bir Edge'yi silmek için bile ben script kullanıyorsam gerisini sen hayal et.
  3. NTFS yüzünden SSD'ler ölüyor, NTFS HDD'ler için tasarlanmış bir dosya sistemidir. SSD'lere gelince SSD'lerin ömrünü çalıyor.
  4. Her şeyde 2 alternatif var (Edge-Explorer, ayarlar-Denetim Masası gibi) yani tutarsızlık var.
  5. Yüksek Telemetriler, (kaynak tüketiyor ve gizlilik katili)

Tabii bu Linux'un eskileri olduğunu değiştirmez ancak bunlar daha öznel eskiler (herkes Valorant oynamıyor, Photoshop'da edit yapmıyor gibi). Standart Web'de gezinen bir kullanıcı için Linux'un çok daha iyi bir alternatif olduğunu rahatça anlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…