Linux'a neden ön yargılı yaklaşılıyor?

Bir de oyun meselesi var. Millet Proton diye dolaşıyor ama korsan oyunları unutuyor.
1639580749572.png

Hepsi çalışıyor ancak nereden edindiğimi söyleyemem. 🤭

Birisi bana sorunsuz bir şekilde "Roblox" kurmayı öğretirse "Windows'ta" 1 saniye bile durmam.
Grapejuice araştırabilirsin :)
Eki Görüntüle 1242664
Tek farkı Windows'taki gibi çift tık değil de Wine ile çalıştırılması :D
Bir de sürücü sorunu olduğu için çok sıcak yaklaşmıyor insanlar. Yoksa örneğin zayıf bilgisayarlar için Linux Mint dağıtımı oldukça iyi.
NVIDIA Optimus azıcık zorlaştırıyor ama Pop!_OS mesela destekliyor NVIDIA sürümünde, diğerlerinde de zor değil.
50 tane kod girip indirmek yerine tek tıkla exe ile indirmeyi tercih ederim.
Exe'yi indirip WINE ile çalıştıracaksın, Windows'ta "ay bilgisayarım optimize olsun" diyeyim derken indirdiğin 50 Registry dosyası ve kaptığın trojanlara ne demeli?

Vallahi ben Linux kullanıp Arch'a merak salmayan kimseye denk gelmedim. 2 sene kullanan insanın tecrübesi olacağı için (ha eğer sadece sistemi kurup tarayıcıda zaman geçirmediyse) Arch kurarken o kadar zorlanmaz.

Bunun sonu gelmez. Bir başkasıda o kadar süre Linux kullandın "Gentoo kurmadın mı?" ya da "runit init kullanan sistem kulmadın mı halen mi systemd kullanan dağıtımlar kullanıyorsun?" der bunun sonu gelmez. 😊

Bu arada olabilir. Uzun süredir Linux kullanıyordur ama Debian tabandan memnundur. Bildiği tabandan bilmediği bir tabana geçmek istemez.

Ya da sürekli yeni şeyler denemek ister.

Bu kişiden kişiye değişiyor.

Nasıl yaptın? Ben sadece ULTRAKILL açabilmiştim o da 3 FPS.
Aşağıdaki linkten, 'indir' yazan kısma tıklayıp Wine'ın stabil olanını, Linux dağıtımına uygun şekilde kur. Kurduktan sonra kütüphaneleri kendisi yüklüyor. Rastlarsın, Wine mono, Wine gecko diye kurulumlar oluyor, o kurulumların tamamlanmasını bekle.
Şöyle de bir komut var:
Kod:
winecfg
Bu kod, Wine yapılandırma penceresini açıyor.
Linux, insana ter döktürür...
Eki Görüntüle 1242664
Korsan oyun içinde MangoHud açabiliyor musun? Bu benim yapamadığım bir şey.

Aşağıdaki linkten, 'indir' yazan kısma tıklayıp Wine'ın stabil olanını, Linux dağıtımına uygun şekilde kur. Kurduktan sonra kütüphaneleri kendisi yüklüyor. Rastlarsın, Wine mono, Wine gecko diye kurulumlar oluyor, o kurulumların tamamlanmasını bekle.
Şöyle de bir komut var:
Kod:
winecfg
Bu kod, Wine yapılandırma penceresini açıyor.
Linux, insana ter döktürür...

Korsan oyun içinde MangoHud açabiliyor musun? Bu benim yapamadığım bir şey.
Linux insana "ter döktürmez." Bahsettiğin şeyler en fazla 30dk alacak, kolayca kurulabiliyor. İnternetten indirmeye de gerek yok paket yöneticisinde anında bulabilirsin. sudo apt install wine wine-mono wine-gecko yazıyorsun indiriyor yani bu çok mu zor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı