Linux'a nereden başlanmalı?

Manjaro'da karar kıldım, ancak Xfce mi yoksa KDE mi kullanayım karar veremedim, hangisini tavsiye edersiniz? Özelleştirmeyi seven bir insanım, daha modern ve estetikliğe önem veririm, hangisini önerirsiniz?

Manjaro'da karar kıldım, ancak Xfce mi yoksa KDE mi kullanayım karar veremedim, hangisini tavsiye edersiniz? Özelleştirmeyi seven bir insanım, daha modern ve estetikliğe önem veririm, hangisini önerirsiniz?

Sistemin nedir? Ona göre önerelim.

Linux Mint her zaman önerimdir.

Yazılımla uğraştığına göre ve fazla Linux tecrüben olmadığına göre Linux Mint, Ubuntu yada Pop OS! önerebilirim. "Neden sadece Ubuntu tabanı gittin?" diye soracak olursan da, yazılım geliştiricileri Linux deyince Ubuntu'yu esas alıyor. Bu yüzden yazılımlar ve yazılım geliştirme araçlarını Ubuntu'ya kurmak diğer dağıtımlardan daha kolay. Neden Mint ve Pop OS de ekledim? Canonical'ın Ubuntu'sunun Snap paket sistemini sevmiyorum. Onun için özellikle Linux Mint Cinnamon'a bakmanı tavsiye edeceğim. Tabi eğer gözüne hoş görünürse Pop OS de deneyebilirsin. Performans olarak yaklaşık aynılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…