Microsoft, diğer rakipleriyle arasını inanılmaz açtı. Yetişmelerine ben artık imkan vermiyorum. Aynı zamanda bir Elemantary OS kullanıcısıydım. İnternetin durduk yere gitmesi bugunu bile çözemiyorlarsa uğraşmam.
Alışkanlıkları kırmak zor şey. Kitleler halinde Linux'a geçişlerin yaşanması için bilindik program üreticilerinin ürünlerini Linux'a da yazması gerekiyor (emulator yöntemi işlevsiz çoğunlukla).
Bir çok kullanıcının Windows'tan Linux'a geçmek istemesinin sebebi Windows'un saçma sapan servisleri, uygulamaları, veya eksik olmasından dolayı (bu liste uzar gider) Linux'a geçmek istiyor.
Alışkanlıkları kırmak zor şey. Kitleler halinde Linux'a geçişlerin yaşanması için bilindik program üreticilerinin ürünlerini Linux'a da yazması gerekiyor (emulator yöntemi işlevsiz çoğunlukla).
10 senelik sistemim windows10'da sıkıntı çıkarmaya başladığı için XUBUNTU kurdum. Ram tüketimi yok denecek kadar az ve kodlama yaparken çok kullanışlı. Stabil olmadığını söyleyenler olmuş fakat windows'a göre çok daha stabil bana göre.
Bir çok kullanıcının Windows'tan Linux'a geçmek istemesinin sebebi Windows'un saçma sapan servisleri, uygulamaları, veya eksik olmasından dolayı (bu liste uzar gider) Linux'a geçmek istiyor.
Bazı oyunlarda daha iyi performans verebiliyor ve Valve'nin bir çok oyunda Linux dağıtımlarına desteği var hatta kendi linux dağıtımları SteamOS bile var
"Alışık olduğumuz bir işletim sistemi varken ve işimizi görürken neden durduk yere başkasına geçip bir de onu öğrenmekle uğraşalım ki?" şeklinde düşünüyor insanlar genelde. Şahsen ben de öyle düşünüyorum. Bi' nevi üşengeçlik yani.