Linux'da Oyun ve Bazı İş Programları Rahatça Kullanılabilir mi?

awrlord

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

Uzun yıllardır Windows işletim sistemi kullanıyorum kısa bir süre Mac deneyimim olsa da ana sistemim her zaman Windows oldu şu an 7 sürüm kullanıcısıyım ve çeşitli sebeplerden ötürü artık yalnızca özgür ve açık kaynak sistemleri kullanmak istemekteyim. İşim ve hobilerim sebebi ile Linux ihtiyaçlarımı karşılar mı rahat edebilir miyim sizlere danışmak istedim.

Öncelikle işim bilgisayar programcılığı ve asp.net, csharp form, mvc projeleri üzerinde çalışıyorum zaman zaman evdeki kişisel bilgisayarımdan da bu tarz projeler geliştirmem gerekebiliyor, bu konuda araştırma yaptığımda Visual Studio Code ve Ms Sql ürünlerinin Linux'da desteklendiğini gördüm bu açıdan sorun yok gibi.

Steam üzerinden ve harici olarak oynadığım oyunlar var, CSGO, GTA 5, PES, FIFA serilerini oynayan standart bir oyuncuyum ve bu oyunları Linux'ta sorunsuz oynamaya devam edebilir miyim ?

Ayrıca hobim olan müzik prodüksiyon ve aranje için bir takım uygulamalar Linux destekliyor, ancak ben Wiindows üzerinde Presonus Studio One ve FL Studio yazılımlarına alışmış ve kullanıcısı olmuş durumdayım. Bu uygulamaları Linux üzerinde native olarak ya da Wine gibi emulatorlerle sorunsuz olarak kullanabilmem mümkün olur mu ?

Açıkçası sizlerin görüşlerine göre hareket edeceğim, alışkanlıklar problem değil yeni bir sistemi kullanmayı yadırgamam, önemli olan işimi görebilmek ve bana cevap verebilmesi, gözüme kestirdiğim dağıtım ise Lime.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı