Linux'da Root Olmadığım İçin Kullanıcı Oluşturamıyorum

Yeniye12

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar VMware Kali Linux kullanıyorum. Root olmadığım için kullanıcı oluşturmama izin vermiyor. Root'a girmeye çalışıyorum fakat ona da izin reddedildi diyor. Ne yapmalıyım?

Yeni sürümler de genelde kullanıcı adı "root" şifre "toor" oluyor deneyin olmaz ise de sudo komutu ile deneyin size root hesabının şifresini soracaktır "toor" ile deneyin. İyi akşamlar dilerim.

1613335059557.png

İlk başta böyle denemiştim ve olmadı.
1613335460037.png

Sudo ile denedim ve sonucu yapabildim arkadaşlar. Sormak istediğim bir soru var.
Bunu sudo olmadan yapamaz mıyım? Yani root'a nasıl girebilirim? @Yeniye12 konu için teşekkür ederim.

sudo passwd "root" yazınız ondan sonra şifre belirleminizi istecek oturum açma yerinde root yazıp şifrenizi yazdıktan sonra root olarak giriş yapabilirsiniz.

Hangi komutu yazıpta denedin? Root kullanıcısına mı giremiyorsun yoksa girdikten sonra şifreyi mi değiştiremiyorsun? Başına sudo eklemeden direkt su mu yazdın? Neden eksik bilgi verip kaçıyorsun?

Hangi komutu yazıpta denedin? Root kullanıcısına mı giremiyorsun yoksa girdikten sonra şifreyi mi değiştiremiyorsun? Başına sudo eklemeden direkt su mu yazdın? Neden eksik bilgi verip kaçıyorsun?
Eksik bilgi verip kaçtığım falan yok. Konuyu benim için açan bir arkadaşımdı zaten gördüğün üzere. Sonra dün ben de foruma katıldım ve konunun mesajını devam ettirdim. Her şey de apaçık ortada, sorun çözülmüş. Mesajları iyi okusan bence daha iyi olur. İyi günler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı