Çözüldü Linux'da ses ayarlarını düzeltme, NVIDIA server X'i kaydetme ve UEFI dbx nasıl yüklenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

926914

Picopat
Merhaba! Linux Ubuntu 25.04 LTS kullanıyorum. Ancak yaşadığım bir kaç sorun var. Şunlar:

1-) Ses sürücüleri sebebiyle, kulaklıkta yüksek sesle çalışırken cızırtılar duyorum. Ancak bu Windows'da olmuyordu ve Ubuntu'da bu sorun olmaya başladı yani ilk kurulumdan sonraki anda. Ayrıca ses duyarken, iki sesi bir arada tut özelliğini nasıl açacağımı bilmediğimden dolayı, iki sesi bir arada tutamadığı için ses dağılarak kulaklığa geliyor.

2-) NVIDIA Server X'de bir ayarı kaydetmek istiyorum ancak kaydedemiyorum çünkü bilmiyorum ve internete de çok güvenemiyorum.

3-) Arada bir, UEFI dbx firmware güncellemelerini yükleyin diyor, ancak yüklediğim zaman ve yeniden başlattığım zaman değişiklikler uygulanmıyor.(Yüklendi demesine rağmen)

1749120510697.png

Bu sorunları çözmeme yardımcı olursanız çok sevinirim, çünkü daha yeni Linux yükledim ve alışmaya çalışıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Özellikle Linux kurulumu sırasında ISO dosyalarının kontrol edilmesi gerekmektedir.
ISO dosyasını indirdikten sonra, ekran görüntüsündeki yönergeleri takip etmelisiniz. Bu sayede ISO dosyasında bir sorun olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2506327
Merhaba! Cevabınız için teşekkür ederim, ancak sesin neden öyle çıkardığını netçe buldum. Sebebi hem mono ses açık değilmiş hem de 48000hz seçilmiş. Bu sebepten dolayı, bunu yüksek bir HZ'ye çıkardım ve sorun çözüldü. Ama yine de yardımlarınız için teşekküler. Ancak tam net çözüldüğünü garanti edemeyebilirim.

ISO dosyasını kontrol etmiş miydiniz?
ISO dosyası derken? ISO dosyası en iyi olandı neden ki?

Benzer problem yaşamadığım için hayır, bilmiyorum.

Ubuntu ve Fedora hem oyun hem de günlük kullanım için en iyi dağıtımlardan.

Fedora, Ubuntu'ya göre daha günceldir.
O zaman bana ne yapmamı önerirsiniz? Eğer gerçekten bu kadar karmaşıksa, Windows gibi bir maceraya atılabilir ve spesifik hata çözmek için aylarımı mı harcasam sizce? Çünkü Windows'da şuan en garip hatalarıyla boğuştum hatta en saçma dağılım olmamasına rağmen. Ancak sırf bundan artık bir süre sonunda bezip Linux'a atıldım.

Son düzenleyen: Moderatör:

O zaman bana ne yapmamı önerirsiniz? Eğer gerçekten bu kadar karmaşıksa, Windows gibi bir maceraya atılabilir ve spesifik hata çözmek için aylarımı mı harcasam sizce? Çünkü Windows'da şuan en garip hatalarıyla boğuştum hatta en saçma dağılım olmamasına rağmen. Ancak sırf bundan artık bir süre sonunda bezip Linux'a atıldım.
İkisinde de hata yaşıyorsanız belki de donanımsal bir sorununuz vardır.

Özellikle Linux kurulumu sırasında ISO dosyalarının kontrol edilmesi gerekmektedir.
ISO dosyasını indirdikten sonra, ekran görüntüsündeki yönergeleri takip etmelisiniz. Bu sayede ISO dosyasında bir sorun olup olmadığını anlayabilirsiniz.
1749191752817.png

Eki Görüntüle 2506327
Merhaba! Cevabınız için teşekkür ederim, ancak sesin neden öyle çıkardığını netçe buldum. Sebebi hem mono ses açık değilmiş hem de 48000hz seçilmiş. Bu sebepten dolayı, bunu yüksek bir HZ'ye çıkardım ve sorun çözüldü. Ama yine de yardımlarınız için teşekküler. Ancak tam net çözüldüğünü garanti edemeyebilirim.

Çözüm
Rica ederim. Şahsen sizin yerinizde olsam, Secure erase ile tekrardan temiz bir kurulum yapardım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı