Bu yöntem Debian ve türevleri için geçerlidir.
O zaman iğrenç bir espri geliyor; Mint ve integralleri için geçerlidir.
Mint-Ubuntu-Debian .
Bu espriden sonra bazı beyin fonksiyonlarınız çalışmıyor olabilir.
Ama türevi alınmış bir fonksiyonun integrali, türevine eşit olmayabilir.
Örneğin x^2'nin türevi 2x iken, 2x'in integrali x^2+c oluyor.
Bu belirsiz integralde geçerlidir.
Masumca bir şaka linç etmeyin beni .
Hard Info ile donanımları kapsamlı bir şekilde görebilirsin.
Debian/Ubuntu:
# sudo apt install hardinfo
Ubuntu'un kendi mağazsında da bulunuyor.
Ya da sistemin 32 Bit ise;
64 Bit ise;
İndirip, kurabilirsin.
Hardinfo'yu önerdim, Windows aygıt yöneticisi gibi aygıtları sıralıyor ama donanımları özelleştirmiyor maalesef. Ayrıca;
# lm-sensors adlı paketin sistemin kurulu olmasında fayda var. Donanımların voltajını, ısısını Hardinfo, grafiksel şekilde görmene imkan sağlıyor.
Hardinfo hakkında daha fazla bilgi;
HardInfo is a small application that displays information about your hardware and operating system.
learnubuntumate.weebly.com
"lsmod" komutu da, terminal ekranında tüm modül/sürücü adını gösterebilir ama HardInfo ile neyin ne olduğu çok belli oluyor.
Lsmod hakkında daha fazla bilgi;
belgeler.org is your first and best source for all of the information you’re looking for. From general topics to more of what you would expect to find here, belgeler.org has it all. We hope you find what you are searching for!
Sonra devre dışı bırakmak istediğin sürücünün ismini öğrendikten sonra;
/etc/modprobe.d/blacklist.conf
Yukarıdaki dizinde bulunan
"blacklist. Conf" dosyasını açıp veya düzenleyip alt satırana
blacklist SÜRÜCÜ_ADI
Ekleyeceksin.
Tabi sürücü mü bilmiyorum ama modül demek daha doğru olabilir.
Düzenlemek için nano komutunu kullanabilirsin.
#
sudo nano /etc/modprobe.d/blacklist.conf
Sürücü/modül devre dışı bırakmak veya kaldırma yöntemlerine başvurmak, eski cihazların yeni nesil sistemlere adapte olamadığı için verdiği hatalardan dolayı başvurulan bir yöntemdir. Gerekmedikçe böyle bir yola girmeye gerek yoktur. Genel olarak Linux donanımlar ile uyumlu çalıştığından zaten böyle bir yola girmek anlamsız olur. En azından kararlı olduğu bilinen Linux dağıtımlarında böyle sorunları kolay kolay görmezsiniz.