Linux'da Windows kadar performanslı oyun oynanabilir mi?

Suzikisan

Hectopat
Dostlar herkese selamlar, ben Windows'da gerek driver ayarları gerek overclock kullanımı gerek ise Windows'un kendi ayarları ile GTA 5 gibi oyunlarda +20 FPS fark ettiriyordum.

Şimdi soruyu soruyorum, Linux (Debian olursa iyi olur) temelli bir işletim sisteminde Windows kadar iyi performanslı bir şekilde oyun oynanabilir mi? Ayrıca setup halinde kurulan veya dosyada EXE halinde çalıştırılıp girilen oyunlar (bağımsız projeler) için de Windows kadar stabil çalışmalı. Yani Arch kurulursa bu tarz problemler kalkar diye duymuştum ama Arch beni zorlar. Ayrıca Windows kadar iyi performans almanın Linux için oyunlarda imkansız olduğunu biliyorum, çözüm varsa aydınlatın. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Pop!_OS'ta GPU sürücüleri kurup, Steam'den proton DB'yi aktif edip, Wine kurarsan en fazla 5 - 10 FPS fark eder.
Aşağıya da tüm ayarlar için rehber bıraktım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

Anladım hocam, sağ olun teşekkür ederim net açıklamanız için

Pop_os! Yerine Garuda'nın özel sürümü daha iyi olur pop_os! Çok ağır.

Pop_os! Yerine Garuda'nın özel sürümü daha iyi olur pop_os! Çok ağır.

Pop_os! Çok ağır değil fakat bu donanıma bağlı pop_os! NVIDIA ve Intel grafik kartlarıyla, Garuda Linux AMD grafik kartıyla uyumlu çalışır.

Pop_os! Çok ağır değil fakat bu donanıma bağlı pop_os! NVIDIA ve Intel grafik kartlarıyla, Garuda Linux AMD grafik kartıyla uyumlu çalışır.

Garuda NVIDIA ve Intel ile de uyumlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…