Çözüldü Linux'dan Windows'a geçerken 0xc000014c hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

onurkagan

Hectopat
Fedora yüklü sistemimden Ventoy vasıtasıyla biçimlendirip Windows 11 ISO'sunu yazdırdığım USB'm boot olmuyor. BIOS üzerinden USB seçince de Ventoy ekranı geliyor fakat boot deyince bahse konu hatayı veriyor. Windows 11 değil de Windows 10 kurunca da aynı sorun ortaya çıkıyor. Harici bir ISO yazma aplikasyonu da kullandım, sonuç aynı. Linux'dan nasıl kurtulacağım?

Hata bu:

Dosya Ekleri

• IMG_20250325_155853.jpg
    222,2 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleme:
Çözüm

Bu ISO ile bir dene.
Bu hataya sebep olan şey Ventoy olabilir. Fedora yüklü mü hâlâ sisteminde?

Yükledim. Ayrıca bilgisayarım UEFI destekliyor.
Tamam.

USB'yi biçimlendirme:
  • GParted ile USB'de yeni bölüm tablosu oluştur. (USB bölümleri silinecek)
  • Bölüm biçimini GPT olarak ayarla
  • Yeni bölüm tablosu oluşturduktan sonra ayrılmamış alandan NTFS olarak yeni bölüm (partition) oluştur
  • Değişiklikleri kaydet

Windows kurulum dosyalarını USB'ye atma:
  • Windows 11'in ya da 10'un .iso dosyasını sisteme bağla yani içini aç.
  • Gizli dosya kalmaması için dosya yöneticisinde (genelde kısayol Ctrl+H olur) gizli dosyaları göster.
  • Bütün dosyaları USB'ye kopyala.
  • Bilgisayarı yeniden başlatarak tekrar dene.

Bilgi: UEFI sistemlerde MBR'dan farklı biçimde .efi uzantılı dosyaları algılayarak önyükleme yapar. Yani yazdırmadığın için sorun oluşturmaz.

İlk adım için konuşuyorum, bahsettiğiniz gibi yaptım. Boyutlandırma ne kadar olmalı? NTFS 14Gb iken Diğer kısım 1mb oldu çünkü.

İlk adım için konuşuyorum, bahsettiğiniz gibi yaptım. Boyutlandırma ne kadar olmalı? NTFS 14 GB iken diğer kısım 1 MB oldu çünkü.
1 MB önemli değil. NTFS biçimlendirmede kalıyor öyle. Şu an bölümlendirme iyi. Üstteki yeşil tik ile değişiklikleri kaydedebilirsin.

1 MB önemli değil. NTFS biçimlendirmede kalıyor öyle. Şu an bölümlendirme iyi. Üstteki yeşil tik ile değişiklikleri kaydedebilirsin.

Diskin içi böyle oldu, boot deneyeceğim şimdi.

Şimdi de boot sırasında USB'i görmüyor. Sistem açıkken girmeyi denediğimde de böyle bi' hata aldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…