Linux'ta basit ayarlar nasıl yapılır?

Bunca yıl windows kullandım ama bir kere kullanılmadım. Sizinle ilgili bir problem olmuş olabilir.

Hocam çamur gibi ekran sorununu bile çözemedim ki. Dediklerinizi onaylayabilecek seviyede kullanabilsem ben de överim de bir tadamadık ki.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam size cevabı attım zaten xrandr ile gamma ayarı yapıyorsunuz kısaca size yazdığım kodları kopyala yapıştır yapacaksınız.

Aldığınız hatayı sorunca "hata işte" anlamına gelen söylemlerinizden dolayı çözüm bulabileceğimizi düşünmeniz ne acı. En azından yazdığınız kodları veya ekran görüntüsü atmanız gerekirdi...

Ekran kartınız nedir? NVIDIA'nın Wayland ile uyumuna hep laf etmemize rağmen hangi dağıtım olursa olsun 570 ve daha yeni olan sürücüler ile hiç sorun yaşamadım. Ekran kartınız güncel sürücüyü kullanıyorsa çizim konusunda hata almamanız lazım. Eğer olur da yeniden kurarsanız (ki umarım kurmazsınız) ne yaptığınızı belgeleyip bizimle de paylaşmanızı rica ediyoruz.

Klasik Linux işte. Günlük kullanıcı iseniz özel olarak Linux ile ilgili işiniz yoksa Windows en iyisi.

Baştan sona tüm konuyu okudum. Arkadaş tek bir sorunun çözümü için konu açmamış ki belli bir problemi çözmek istediğinde başka problemler ile karşılaştığını söylemiş. Keşke böyle agresif cevap vermek yerine biraz dikkatli okusanız ona göre yorum yapsanız. Bende Linux'ta yeniyim vaktim çok olduğu için saatlerimi verebiliyorum ama maalesef arkadaşlarımı ikna edemiyorum hemen Windows'a dönüyorlar.

Son düzenleme:

@Osiris kılıcı bilinçsiz kullanıcıları bilinçlendirmek için gereken şey tam olarak bu yazdığım. Kusura bakmayın ancak hiçbir insan hatası yüzüne vurulmadıkça ne yapması gerektiğini bilmez.

Keşke böyle agresif cevap vermek yerine biraz dikkatli okusanız ona göre yorum yapsanız.

Konu sahibi "hata" diyor, ama ne hatası olduğundan bahsetmiyor fark ettiyseniz. Onun sorunu ne olduğunu bilmeden nesine yardım edeyim?

Arkadaşlarımı ikna edemiyorum hemen Windows'a dönüyorlar.

Bilginiz olsun, en iyisini yapıyorlar. Her insan bu konunun sahibi gibi Linux kullanmak zorunda değil. İnsanlara beğenmediği şeyi dayatamayız ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…