Herkese merhaba. Ben yazılım öğrencisiyim ve yeni Linux'a geçtim. Normalde code: Blocks kullanıyorum. Güzelce kurdum Ubuntu'ya. En basitinden, C dilinde printf ile "hello world" yazıyorum ve çalıştırıyorum. Yazdırıyor, sorun yok. Ancak, "hello world" ifadesini değiştirince, ne yazarsam yazayım yine "hello world" çıktısı alıyorum. Aklınıza gelmeyecek şeyleri denedim fakat sorun düzelmiyor. İki gündür bununla uğraşıyorum. Visual Studio Code ile de denedim; ./build/Debug/outDebug ile çalıştırıyorum, yine aynı sonuç. Yeni dosya oluştursam bile, eski dosyadaki "hello world" çıktısı geri geliyor. Sorun Ubuntu'da mı diye düşündüm; Kali Linux'ta da denedim, yine aynı sorun var.
Hocam sorun muhtemelen IDE'nin derleme ayarlarındadır. Açıkçası ben de Code:Block kullanıyorum ama hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım. Yine de teyit etmek için gcc ile terminalden manuel olarak derleyip çalıştır. Sorun yoksa problem kesinlikle IDE'nin ayarlarında olmalı. Eğer sorun IDE'deyse manuel olarak derleme ve çalıştırma komutunu ayarlayabiliyorsun.
Hocam sorun muhtemelen IDE'nin derleme ayarlarındadır. Açıkçası ben de Code: Block kullanıyorum ama hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım. Yine de teyit etmek için gcc ile terminalden manuel olarak derleyip çalıştır. Sorun yoksa problem kesinlikle IDE'nin ayarlarında olmalı. Eğer sorun IDE'deyse manuel olarak derleme ve çalıştırma komutunu ayarlayabiliyorsun.
Hocam diyorum ki : İki tane dosya oluştur. Birincisi hello.c, ikincisi merhaba.c olsun. İlkinde konsola hello world, ikincisinde merhaba yazdırsın. Daha sonra .c dosyalarının bulunduğu dizinde terminalini aç ve sırayla derle.
Bash:
gcc hello.c -o hello
gcc merhaba.c -o merhaba
Sonra da ikisini de tek tek çalıştır.
Bash:
./hello
./merhaba
Eğer bu şekilde yaptığında ikisi de doğru çıktıyı veriyorsa IDE ayarlarına bakarız.
Hocam diyorum ki : İki tane dosya oluştur. Birincisi hello.c, ikincisi merhaba.c olsun. İlkinde konsola hello world, ikincisinde merhaba yazdırsın. Daha sonra .c dosyalarının bulunduğu dizinde terminalini aç ve sırayla derle.
Bash:
gcc hello.c -o hello
gcc merhaba.c -o merhaba
Bash:
./hello
./merhaba
Eğer bu şekilde yaptığında ikisi de doğru çıktıyı veriyorsa IDE ayarlarına bakarız.
Bash:
gcc hello.c -o hello
gcc merhaba.c -o merhaba
Bash:
./hello
./merhaba