Linux'ta kablosuz fare desteği nasıl?

MusaSSH

Hectopat
Logitech kablosuz fare almayı düşünüyorum, oyun faresi değil. Göz attığım farelerin desteklendiği işletim sistemlerinde hep Linux veya Linux Kernel 2.6+ yazıyor ancak kullanıcı yorumlarını da dinlemek istiyorum. Windows'ta kullanırken sorun yaşamayıp Linux'ta sorun yaşadığınız durumlar oldu mu? Ona göre klasik kablolu farelerden devam edip etmeme kararı alacağım.

Linux desteği var yazıyor ise alabilirsiniz. Şuan kernel 5 küsürlerde geziyor. 2.6+ bunu temsil eder.

Kendi dongleı olan fareleri kast ediyorsanız sıkıntısız çalışıyorlar. Direkt Bluetooth ile bilgisayara bağlanan fareleri hiç kullanmadım Linux'ta ancak sorun çıkmaz diye tahmin ediyorum.

Kendi dongleı olan fareleri kast ediyorsanız sıkıntısız çalışıyorlar. Direkt Bluetooth ile bilgisayara bağlanan fareleri hiç kullanmadım Linux'ta ancak sorun çıkmaz diye tahmin ediyorum.
Fare çalışsa bile bazı bluetooth bağdaştırıclarında fare kontrolcü desteği yok. Yani donanımsal bile sorun çıkarma ihtimali var. Dediğiniz gibi kendine has alıcısı varsa çalışıyor.

Adı sanı bilinmedik bir Bluetooth fare gayet iyi çalışıyor. Logitech eğer Gaming değilse bence çalışır ama Gaming olsaydı onlar da bilgi alman gerekir çünkü onlar da Firmware falan var. Belki Linux engelleyebiliriler.

Gaming ürünlerinin resmi Linux desteği yok evet biliyorum. Farelerin temel fonksiyonları çalışıyor ancak tuş atama, renk değiştirme özelliklerini çalıştıracak programı Logitech Linux için sağlamıyor, yine de internette bunun için programlar bulunabiliyor, her mouseda geçerli değil ancak çoğu Logitech mouseda var. Bir örnek Libratbag/Piper.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…