Linux'ta mouse ve klavye tuşları bazen algılamıyor

Arda Keçeci

Hectopat
Yer
İstanbul
Aylardır Linux kullanıyorum. Bir şey fark ettim, faremin double Click özelliği, drack Click tarzı özellikleri ayrıca klavyede bazı tuşlara Shift CTRL gibi tuşlar basılı iken algılamaması gibi şeyler yaşıyorum. Önüne geçebilir miyiz? Kısaca Windows'ta mouse ile kolayca 20 CPS'lere çıkarken Linux'da 3 CPS'e maximum çıkıyor double Click basmıyor. Klavyede bazı tuşları algılamıyor 1'den fazla tuşa basılı ise tabii ki. Minecraft'ta yaşıyordum Java ile vesaire olabilir diye testlerde denedim aynı sonuç.

Aylardır Linux kullanıyorum. Bir şey fark ettim, faremin double Click özelliği, drack Click tarzı özellikleri ayrıca klavyede bazı tuşlara Shift CTRL gibi tuşlar basılı iken algılamaması gibi şeyler yaşıyorum. Önüne geçebilir miyiz? Kısaca Windows'ta mouse ile kolayca 20 CPS'lere çıkarken Linux'da 3 CPS'e maximum çıkıyor double Click basmıyor. Klavyede bazı tuşları algılamıyor 1'den fazla tuşa basılı ise tabii ki. Minecraft'ta yaşıyordum Java ile vesaire olabilir diye testlerde denedim aynı sonuç.

Klavye ne?
Faren ne?
Hangi masaüstü orta mı?

Klavye ne?
Faren ne?
Hangi masaüstü orta mı?

Klawye ziyoulang T60, mouse Gametech Prime mouse, Linux Mint Xfce kullanıyorum Zorin OS, Linux Mint Cinnamon gibi Linux versiyonlarındada aynı sorun vardı klawyenin driveri yok farenin driveri Windows da kurulu ve mouse işlenmiş şekilde mouse tuşunda double Click var onu bile algılamıyor. Windows ayrıyeten kurulu driveri özelleştirebilirim fakat bir şey değişeceğini sanmıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı