Linux'ta nasıl oyun oynanır?

DiyarTq

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben Linux Mint kurdum ama ben Age of History 2-3 gibi oyunlar oynamak istiyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum, Windows oyunları için Wine kullandım ama başaramadım, Wine için başka alternetif var mıdır ya da hiç uğraşma şu işletim sistemini kur (Linux için) paketler uygulamalar otomatik yüklenen işletim sistemi var mıdır? Yoksa Windows 10'a geri dönmeyi düşünüyorum ama geçmek de istemiyorum.

Bottles ve Lutris kullanabilirsiniz. Bottles'ı kurulu yani setup exe'si olmayanlar için, Lutris'i setup exe'si olanlar için kullanabilirsiniz. Steam native destekli, Epic Games için Heroic Games Launcher kullanabilirsiniz.

WINE oyunlar için uygun değildir. Oyunlar için Proton kullanmalısın. Proton, Valve'e ait olan WINE tabanlı ancak oyunlar için geliştirilmiş bir uyumluluk yazılımı. Steam ayarlarından Uyumluluğu aç ve kütüphanenden oyun sayfasında Özellikler'e tıklayıp Uyumluluğu etkinleştir.

Hangi oyunda hangi Proton sürümünü seçeceğin, hangi ayarı yapacağın gibi şeyleri öğrenmek için Proton DB sitesinde yorumlara bakabilirsin.

Örneğin yukarıdaki bağlantı Age of History 2 bağlantısı. ProtonDB'de Platin tiere ulaşmış bu da hiç bir ayar uygulamadan Windows'la eşit veya daha yüksek performans alarak oynayabileceğini gösterir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…