Linux'ta oyun oynamak için çok uğraşma gerekir mi?

• Konuyu başlatan khun
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 888

khun

Centipat
Daha fazla  
Merhaba laptop kullanıyorum ve Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Bazı merak ettiğim soruları sormak istiyorum.

1- oyun oynanabildiğini biliyorum fakat oyun oynamak için çok uğraşmam gerekli mi?
2- Xbox Controllerımı (9.nesil) ve kablosuz kulaklığımı (hypreX) Linux'ta kullanabilir miyim?

Proton ile eskisi kadar zor olmadığı söyleniyor. Kulaklığı bağlarsın ama kontrolcüyü bilmem.

2.olarak hem eski bir işletim sistemi hem de öyle yeni nesilleri bağlayamıyon diye biliyorum.

Linux eski bir işletim sistemi değil köklü bir işletim sistemidir. Dağıtımları çok geniş olduğu için ve açık kaynak olduğu için sürekli güncellenir. İstediğin şekilde kullanabiliyorsun ve özelleştirebiliyorsun çoğu dağıtımda. Forumda nasıl oyun oynanacağı bulunuyor.

Merhaba laptop kullanıyorum ve Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Bazı merak ettiğim soruları sormak istiyorum.

1- oyun oynanabildiğini biliyorum fakat oyun oynamak için çok uğraşmam gerekli mi?
2- Xbox Controllerımı (9.nesil) ve kablosuz kulaklığımı (hypreX) Linux'ta kullanabilir miyim?

Çok uğraştırmaz.
Proton ge ile çoğu oyunu oynayabilirsiniz.
Linux-native oyun oynayacaksanız uğraşmanız gerekmez.

Usta bence hiç o topa girme, açıkçası benim çok bilgim yok fakat daha çok yazılımcılar ve iş için kullananlar tercih ediyor, Windows'tan zarar gelmez zannımca

Valorant tarzı olmayan oyunların çoğunu oynayabilirsiniz, yine de oyunlarınızı yazarsanız daha iyi tavsiye verebiliriz.
Hem kontrolcümü hem kablosuz kulaklığımı şu anda sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum.

Hepinize teşekkür ederim.

Usta bence hiç o topa girme, açıkçası benim çok bilgim yok fakat daha çok yazılımcılar ve iş için kullananlar tercih ediyor, Windows'tan zarar gelmez zannımca.

Doğru diyosunda yeni bir şeyler tecrübe edeyim bir değişiklik olsun diye denemek istedim bakalım.

1. Bildiğim kadarıyla oyun oynamak için havada 40 takla atman gerekiyor.
2. Olarak hem eski bir işletim sistemi hem de öyle yeni nesilleri bağlayamıyon diye biliyorum.

"Bildiğim kadarıyla, diye biliyorum " bunları kullanacaksanız lütfen tavsiye verirken birkaç kez düşünün.
Linux'ta oyun oynamak zor değil ama her oyun da sorunsuz oynanmıyor. ProtonDB adlı siteyi kullanın oyunlar o sitede sıralanıyor uyumluluk konusunda. Native, platin, altın, gümüş gibi. Steam zaten 2 tıkla iniyor. Aşağıda linkini bıraktığım videoyu baştan sona izlersen tüm soru işaretlerini giderirsin. İyi sosyaller.
Rehber video

Valorant tarzı olmayan oyunların çoğunu oynayabilirsiniz, yine de oyunlarınızı yazarsanız daha iyi tavsiye verebiliriz.
Hem kontrolcümü hem kablosuz kulaklığımı şu anda sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum.

Oyun olarak Online oyunlarla çok işim yok. Düz hikayeli oyun oynuyorum. Kontrolcüyüde kız arkadaşımla It Takes Two oynuyoruz ondan sormuştum ama şunu unutmuşum Game Pass'ten oynuyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı