Linux'ta Roblox oynanabiliyor mu?

Daha önce sizinle yapmayı denemiştik, sistem yeterli merak etmeyin. NVIDIA ekran kartı olduğundan can çekişiyor muhtemelen. X11'de Weston ile denememe rağmen.
NVIDIA ise normal. Laptop ise dahili ekran kartıyla başlatmayı deneyebilirsin. Ben laptopumda Waydroid için dahili AMD GPU'mu kullanıyorum.

Rehber hazırlamışlar istersen bakabilirsin @Wiehpai
(tempestian hocam yazmış zaten görmemişim)

Hocam ilk mesajıma baksaydınız keşke.

Waydroid rehberi o zaten. Dediğim gibi sıkıntılı.

Bu durumda Sober'i kullanabilirsin. Normalde önermem ama zorunlu kalmış gibisin. Çalışır ama hata alma ihtimalin çok yüksek. Bunu kendi sitelerinde de belirtiyorlar. Performanslı da değil.

Hocam ilk mesajıma baksaydınız keşke.

Kusura bakmayın hocam 2 saattir sosyalin beyaz ekranına bakıyorum kör olmuşum.

Bugün bilgisayarıma Linux Mint Cinnamon yükleyip Sober yazılımını denedim. APK dosyalarını kullanmasına rağmen tamamen bilgisayara yakın deneyim sunuyor. Sıfır performans kaybı. NVIDIA ekran kartı kullanıyorum. Roblox'u kurup oynamam 10 dakikamı almamıştır. Üstelik isteğinize göre Roblox'u kendisi indiriyor, internetten APK dosyası aramaya gerek kalmıyor. Waydroid falan hikaye. Bu yazılımın geliştiricileri Vinegar ekibi sanırım. Kapalı kaynak ancak en düzgün yöntem bu. Güvenilirlik konusunda ciddi problem olacağını zannetmiyorum.

Performanslı değil demeniz neye göre bilemedim :D Şaşırdım.

Waydroid daha güvenli ve kesin yöntemdir. Linux içerisine Android kuracaksınız ama yerel program gibi çalıştırabileceksiniz.

Tek gereken VPN. O da Türkiye'de Roblox oynanamadığı için öyle.
Bu Android emulasyonu, yani Android client'i olacak. Robloxdaki her oyun mobil desteklemiyor.

Bugün bilgisayarıma Linux Mint Cinnamon yükleyip Sober yazılımını denedim. APK dosyalarını kullanmasına rağmen tamamen bilgisayara yakın deneyim sunuyor. Sıfır performans kaybı. NVIDIA ekran kartı kullanıyorum. Roblox'u kurup oynamam 10 dakikamı almamıştır. Üstelik isteğinize göre Roblox'u kendisi indiriyor, internetten APK dosyası aramaya gerek kalmıyor. Waydroid falan hikaye. Bu yazılımın geliştiricileri Vinegar ekibi sanırım. Kapalı kaynak ancak en düzgün yöntem bu. Güvenilirlik konusunda ciddi problem olacağını zannetmiyorum.

Performanslı değil demeniz neye göre bilemedim :D Şaşırdım.
Sober evet yeni cikti. Ancak onunda gelecegi belirsiz. Roblox resmi hesaplari Sober hakkinda bir sorun olmadigini yazdi ancak hile kullanan cocuklar kullanmaya baslarsa durum degisebilir. Ona kadar kullanabilirsiniz.

Bu Android emulasyonu, yani Android client'i olacak. Robloxdaki her oyun mobil desteklemiyor.

Sober evet yeni cikti. Ancak onunda gelecegi belirsiz. Roblox resmi hesaplari Sober hakkinda bir sorun olmadigini yazdi ancak hile kullanan cocuklar kullanmaya baslarsa durum degisebilir. Ona kadar kullanabilirsiniz.

Elbette geleceğini bilemiyoruz. Şimdilik oynayalım bakalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı