Linux'ta silinen dosyalar nasıl kurtarılır?

tekno_lokum

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama biraz temkinliyim. Windows'a çok aşinayım. Linux'a geçeceğim ama sorum şu, mesela bir dosyayı yanlışlıkla sildim. O dosyayı nasıl kurtarabilirim?
Linux Terminal'den pek anlamıyorum. Bunu yapmak için bir program var mı? Disk verilerini kurtarmak için?
Bu arada Linux olarak ChromeOS'a geçmeyi düşünüyorum. Chrome OS için uyumlu mudur?

Son düzenleme:
Chrome OS önermem. Başlangıç için kolay bir şeyler arıyorsanız Zorin OS, Kubuntu veya Manjaro önerebilirim.

Chrome OS yerine Linux Mint'te geç bence kullanımı kolay onun.

Bu arada Linux olarak ChromeOS'a geçmeyi düşünüyorum. Chrome OS için uyumlu mudur?
GNU/Linux'un keyfi gÖÖgıL kRÖm ÖeS zımbırtısıyla değil yine GNU/Linux dağıtımlarıyla çıkar.

Not: Daha önce Chrome OS deneyimim oldu ve ben bunları düşünüyorum.

Mesela bir dosyayı yanlışlıkla sildim. O dosyayı nasıl kurtarabilirim?
Linux Terminal'den pek anlamıyorum. Bunu yapmak için bir program var mı? Disk verilerini kurtarmak için?

Son düzenleme:
Hocam herkes Mint öneriyor falan da ben nefret ediyorum. Zorin OS gibi arayüzü hoş dağıtımlar daha çok hoşuma gidiyorlar. Mint'in arayüzü bence çöp.

Benim gibi Elementary OS'ya da Ubuntu kullanabilirsin istersen Ubuntu tabanlı farklı dağıtımlara geç Mint tavsiye etmemin sebebi yeni kullanmaya başlayanlar için kolay olması.

Benim gibi Elementary OS'ya da Ubuntu kullanabilirsin istersen Ubuntu tabanlı farklı dağıtımlara geç Mint tavsiye etmemin sebebi yeni kullanmaya başlayanlar için kolay olması.
Ubuntu sevmiyorum ama Ubuntu tabanlı dağıtımlar hoş. Elementary OS pek beğenemedim ne yazık ki. Zorin OS'dayım şu anda. Ve galiba favorim o.

Ubuntu sevmiyorum ama Ubuntu tabanlı dağıtımlar hoş. Elementary OS pek beğenemedim ne yazık ki. Zorin OS'dayım şu anda. Ve galiba favorim o.

Size kalmış sadece tavsiye.

Hocam herkes Mint öneriyor falan da ben nefret ediyorum. Zorin OS gibi arayüzü hoş dağıtımlar daha çok hoşuma gidiyorlar. Mint'in arayüzü bence çöp.
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Linux Mint'in ara yüzü çöp gibi. ZorinOS'u hiç denemedim. ChromeOS un ara yüzü daha güzel geliyor. Android uygulamaları bana yeter diye düşünüyorum. Gnu/Linux'da performans kaybı hakkında bilgim yok ama eğer varsa Chrome OS da sanal makineye Ubuntu yada başka Linux dahatımı kurarım.
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. PhotoRec kullanacağım o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…