E hani Steam aşırı destekliyordu Linux'u şimdi Steam mı suçlu oldu?Steam kendini kurarken kullanacağı fontları kuramıyor mu kardeş? Kapasitesi yok mu?

E hani Steam aşırı destekliyordu Linux'u şimdi Steam mı suçlu oldu?Steam kendini kurarken kullanacağı fontları kuramıyor mu kardeş? Kapasitesi yok mu?
MS fontları lisans sorunları yüzünden otomatik kurulamaz. Programın otomatik kurmaması normal, farklı bir font kullanmaması kendi problemi. Sistemin varsayılanına uymaması kendi problemi.E hani Steam aşırı destekliyordu Linux'u şimdi Steam mı suçlu oldu?![]()
Biraz arastirmayla cozulemeyecek sorunlar degil."Linux dağıtımlarında Steam'deki çoğu oyunu oynayabilirim" fikri yanlış bence. Örnek vereyim, Linux Mint'te Steam'den Prototype oyununu oynamaya çalıştım,
Proton 8.0-4 ve Proton 5.13-6 ile denedim veya ProtonDB sitesinde yazan komutlarla denedim ama bir türlü normal şekilde oynayamadım.
Proton 8.0-4 ile bu oyunu oynarken yüksek CPU kullanımı sorunu yaşıyorum. Proton 5.13-6'yla ise oyun açılışta açılıyor gibi yapsa da main Menu'ye gelemeden donuyor.
Yine Steam'de BioShock oyununda da bu tip sorunlar yaşadım. Tüm denemelerime rağmen, ProtonDB sitesindeki komutlara rağmen oyunda main Menu'den ileriye gidemedim.
Bir de büyük ihtimal şu olabilir; Linux'ta Steam platformu veya Proton, Steam ile ilgili yazılımsal sorunlar yüzünden bazı oyunları normal şekilde çalıştıramıyor olabilir.
Diğer bir deyişle, sorun yaşadığım oyunlar Steam dışı oyun olsaydı (Heroic Games, diğer platformlar ya da korsan) belki de Lutris'ya da Wine ile sorunsuz çalıştırıp oynayabilirdim.
E hani Steam aşırı destekliyordu Linux'u şimdi Steam mı suçlu oldu?![]()
Hater değilim, siz bu forumda yokken Linux konularında ben vardım insanlarla oturup konuşuyorduk 2021-2020 konularına bakarsanız görürsünüz. Burada benim tek istediğim insanların bariz bi' gerçeği kabul etmeleri bu kadar. Linux oyun konusunda geçmişe göre çok gelişti bu herkesin kabul etmesi gereken bir gerçek. Bu durum ne kadar gerçekse Linux'un oyun konusunda Windows ile yarışamayacağı da o kadar gerçektir. Olay bundan ibaret.Kusura bakmayın da fanboy falan deyip burada hater olduğunuzu gördüm. @Nizel G, yeterince, anlaşılabilir şekilde açıklamasını yapmış zaten.
Burada benim tek istediğim insanların bariz bi' gerçeği kabul etmeleri bu kadar.
Araştırma yapmadan değil, eğer son mesajına cevap vermediğimi diyorsanız o arkadaş da gayet bunun kolayca halledebileceğini biliyor, işine gelmiyor sadece. EULA'yı kabul etme seçeneği eklersin olur biter bu kadar. Çoğu Linux dağıtımı GNU'nun tavsiye ettiği dağıtım listesinde yok bile mesela lisans ise. Boş safsata yani.Şu tarzınız ve araştırma yapmadan tartışmanız garibime gitti yalnızca. Bu forumda bayağıdır bulunuyorum bu arada. Yarışamayacağı konusunu zaman belirler. Haksız değilsiniz tabii ki, gerçekleri göz ardı eden kişileri dikkate almayın zaten.
Biraz arastirmayla cozulemeyecek sorunlar degil.
Ey, @Nizel G kalk ve Linux'u savun! Ey, yüce Linux efendisi @LinusTechTips kalk ve Linux'un üstünlüğünü göster!
Neyse şakamız bir yana bu iki arkadaşım size daha iyi açıklar bence Linux'da oyun olayını. Gördüğüm kadarıyla Linux ile bayağı ilgilenen kişiler.
Geliştirici grupların çoğu lisanslı şeylere bulaşmıyorlar. Okumakla da uğraşmıyorlar. Düşünceleri net olur, "Biz avukat değiliz" derler, uğraşmazlar.Araştırma yapmadan değil, eğer son mesajına cevap vermediğimi diyorsanız o arkadaş da gayet bunun kolayca halledebileceğini biliyor, işine gelmiyor sadece. EULA'yı kabul etme seçeneği eklersin olur biter bu kadar. Çoğu Linux dağıtımı GNU'nun tavsiye ettiği dağıtım listesinde yok bile mesela lisans ise. Boş safsata yani.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.