Rehber Linux'ta Tek Tuşla Ekran Görüntüsü Kaydetme ve Kopyalama

Merhaba, bu konuyla ilgili ben de bugün bi konu açmıştım. Ancak benim şöyle bir ihtiyacım var. Tek tuşla ekran görüntüsü almak istiyorum ama tuşa basınca arka planda ss'yi alsın, herhangi bir dialog penceresi açmasın istiyorum. sizin önerdiğiniz yöntemlerde tuşa basınca bir dialog penceresi açılıyor mu acaba?
Daha çok film izlerken kullanıyorum bu özelliği, bu yüzden filmi izlerken arka planda işleri halledecek bir ekran kaydediciye ihtiyacım var.

"Print Screen" tuşu yapiyor bunu sanki. Resmi direkt kaydediyor /home/kullanici/Resimler yoluna.
Kisayolunu da kopyaliyor diger programlar icin.

Teşekkürler ama ben ekran görüntüsü aldıkta sonra -pencere açılmasın- istiyorum. Yoksa tek tuşla çoğu linux dağıtımında ekran görüntüsü alınıyor ama arkasından pencere açılıyor.
elementaryOS kullandigimda sag ust kosede ufacik bir bildirim cikiyor. Onu ayarlardan kapatabiliyorsun.
Pencere cikmiyor yani.

elementarOS kullandigimda sag ust kosede ufacik bir bildirim cikiyor. Onu ayarlardan kapatabiliyorsun.
Pencere cikmiyor yani.

@350070
Bazı şeyleri çok uzaklarda aramamak gerekliymiş. Manjaro sistem ayarlarından spectacle bildirimlerini kapadım. Spectacle (resim gösterici program) ayarlarında da ekran görüntüsü alınca spectacle'yi aç ayarını pasif hale getirdim. Ekran görüntüsü alma tuşu olarak tek tuş seçtim. Artık tek tuşla bildirimsiz, açılan penceresiz Screenshot alabiliyorum 👍

Son düzenleme:
@350070
Bazı şeyleri çok uzaklarda aramamak gerekliymiş. Manjaro sistem ayarlarından spectacle'yi bildirimlerini kapadım. Spectacle (resim gösterici program) ayarlarında da ekran görüntüsü alınca spectacle'yi aç komutunu pasif hale getirdim. Ekran görüntüsü alma tuşu olarak tek tuş seçtim. Artık tek tuşla bildirimsiz, açılan penceresiz Screenshot alabiliyorum 👍
Güzel o zaman kardeş. İnsallah daha iyi sekillerde kullanirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı