ALMACIK Hectopat Katılım 17 Haziran 2020 Mesajlar 427 Çözümler 4 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Aralık 2021 #1 tkl5t86bis dedi: Çözüldü olarak işaretleyebilir misiniz hocam? Genişletmek için tıkla... Hocam sürücüyü kurdukdan sonra grub ekranı gelmiyor Windows'a sadece boot menüsünden girebiliyorum.
tkl5t86bis dedi: Çözüldü olarak işaretleyebilir misiniz hocam? Genişletmek için tıkla... Hocam sürücüyü kurdukdan sonra grub ekranı gelmiyor Windows'a sadece boot menüsünden girebiliyorum.
Çözüm O O OzgunP 5 Aralık 2021 Aşağıdaki komutu çalıştır. Kod:Panoya kopyala sudo gio open /etc/grub.d/40_custom Açılan dosyanın en altına aşağıdaki satırları yapıştır ve kaydet. Kod:Panoya kopyala menuentry 'Windows 10' { search --fs-uuid --no-floppy --set=root 94EA-DB9C chainloader (${root})/EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi } Sonra aşağıdaki komutu çalıştır. Kod:Panoya kopyala sudo update-grub Bu şekilde Windows Gruba eklenecektir.
Aşağıdaki komutu çalıştır. Kod:Panoya kopyala sudo gio open /etc/grub.d/40_custom Açılan dosyanın en altına aşağıdaki satırları yapıştır ve kaydet. Kod:Panoya kopyala menuentry 'Windows 10' { search --fs-uuid --no-floppy --set=root 94EA-DB9C chainloader (${root})/EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi } Sonra aşağıdaki komutu çalıştır. Kod:Panoya kopyala sudo update-grub Bu şekilde Windows Gruba eklenecektir.
T tkl5t86bis Picopat Katılım 15 Kasım 2021 Mesajlar 325 Makaleler 1 Çözümler 6 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Aralık 2021 #2 UEFI olarak mı kurulu dağıtımınız? Artı 0 Eksi
KS KS ALMACIK Hectopat Katılım 17 Haziran 2020 Mesajlar 427 Çözümler 4 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Aralık 2021 #3 tkl5t86bis dedi: UEFI olarak mı kurulu dağıtımınız? Genişletmek için tıkla... Evet, büyük ihtimalle bu kod sorun çıkardı sudo update-grub; sudo update-initramfs -u Ben sondaki kodları rtl8192eu-linux-driver klasörünün içinde girmiştim ondan olabilir mi? Artı 0 Eksi
tkl5t86bis dedi: UEFI olarak mı kurulu dağıtımınız? Genişletmek için tıkla... Evet, büyük ihtimalle bu kod sorun çıkardı sudo update-grub; sudo update-initramfs -u Ben sondaki kodları rtl8192eu-linux-driver klasörünün içinde girmiştim ondan olabilir mi?
T tkl5t86bis Picopat Katılım 15 Kasım 2021 Mesajlar 325 Makaleler 1 Çözümler 6 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Aralık 2021 #4 sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg sudo mkinitcpio -P Yazıp reboot yapabilir misiniz? Artı 0 Eksi
KS KS ALMACIK Hectopat Katılım 17 Haziran 2020 Mesajlar 427 Çözümler 4 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Aralık 2021 #5 tkl5t86bis dedi: sudo mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg Genişletmek için tıkla... sudo: mkconfig: command not found Artı 0 Eksi
tkl5t86bis dedi: sudo mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg Genişletmek için tıkla... sudo: mkconfig: command not found
T tkl5t86bis Picopat Katılım 15 Kasım 2021 Mesajlar 325 Makaleler 1 Çözümler 6 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Aralık 2021 #6 ALMACIK dedi: Sudo: Mkconfig: Command not found. Genişletmek için tıkla... Hocam düzenledim acele yazayım derken eksik yazmışım. Yazıma tekrar bakıp dener misiniz? Artı 0 Eksi
ALMACIK dedi: Sudo: Mkconfig: Command not found. Genişletmek için tıkla... Hocam düzenledim acele yazayım derken eksik yazmışım. Yazıma tekrar bakıp dener misiniz?
KS KS ALMACIK Hectopat Katılım 17 Haziran 2020 Mesajlar 427 Çözümler 4 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Aralık 2021 #7 tkl5t86bis dedi: sudo mkinitcpio -P Genişletmek için tıkla... sudo: mkinitcpio: command not found Artı 0 Eksi
T tkl5t86bis Picopat Katılım 15 Kasım 2021 Mesajlar 325 Makaleler 1 Çözümler 6 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Aralık 2021 #8 ALMACIK dedi: Sudo: Mkinitcpio: Command not found. Genişletmek için tıkla... O komutu yazma ubuntu tabanlı dağıtım kullanıyorsunuz sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg yazdıktan sonra reboot ettiniz mi? Son düzenleme: 5 Aralık 2021 Artı 0 Eksi
ALMACIK dedi: Sudo: Mkinitcpio: Command not found. Genişletmek için tıkla... O komutu yazma ubuntu tabanlı dağıtım kullanıyorsunuz sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg yazdıktan sonra reboot ettiniz mi?
KS KS ALMACIK Hectopat Katılım 17 Haziran 2020 Mesajlar 427 Çözümler 4 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Aralık 2021 #9 tkl5t86bis dedi: O komutu yazma ubuntu tabanlı dağıtım kullanıyorsun sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg yazdıktan sonra reboot ettiniz mi? Genişletmek için tıkla... Hemen reboot ediyorum. Reboot ettim hala grub erkanı gelmiyor. Artı 0 Eksi
tkl5t86bis dedi: O komutu yazma ubuntu tabanlı dağıtım kullanıyorsun sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg yazdıktan sonra reboot ettiniz mi? Genişletmek için tıkla... Hemen reboot ediyorum. Reboot ettim hala grub erkanı gelmiyor.
T tkl5t86bis Picopat Katılım 15 Kasım 2021 Mesajlar 325 Makaleler 1 Çözümler 6 Daha fazla Cinsiyet Erkek 5 Aralık 2021 #10 /etc /default/grub açabilir misiniz. GRUB_TIMEOUT_STYLE ne olarak gözüküyor. Hidden mi yazıyor? Telefonda resimler biraz geç yükleniyor. Artı 0 Eksi
/etc /default/grub açabilir misiniz. GRUB_TIMEOUT_STYLE ne olarak gözüküyor. Hidden mi yazıyor? Telefonda resimler biraz geç yükleniyor.