Çözüm Linux'tan Çıkamamak

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

76087

Kilopat
Makaleler
2
Merhabalar, Mint 19.04 kullaniyorum.
Gparted asagidaki gibi. Asil harddisk kullanimda oldugu icin herhangi bir bolme islemi de yapamiyorum.
Windows deseniz Grub repair yaparken yandi gitti.
Elimde hazir Windows ve High Sierra bellekleri var kullanima hazir ama boot edemiyorum.
Windows HDD yi NTFS ile olarak bicimlendirmemi isterken, High Sierra HFS+ olmasi lazim.
HDD kullanimdayken ise hicbiri yapilmiyor mantiken.
387723

Çözüm
Windows USB'sini boot edin başlangıç ekranındayken Shift+F10 kombinasyonuyla CMD'yi açın.
Ardından diskpart yazın ve Enter'a basın.
List disk yazın ve Enter'a basın. Bu sistemdeki disklerin listelenmesini sağlayacak.
Listelenen diskler arasında kurulum yapacağınız diski bulun ve numarasını öğrenin. Bir sonraki adımda bu numarayı kullanacağız.
Select disk 0 yazın ve Enter'a basın. (0 yerine sizin bulduğunuz numarayı yazacaksınız.)
clean yazın ve Enter'a basın. Dikkat: Bu kod diskteki tüm verileri silecektir.
Daha fazla komut için buraya bakabilirsiniz;
Use Diskpart to Create and Format Partitions
Windows USB'sini boot edin başlangıç ekranındayken Shift+F10 kombinasyonuyla CMD'yi açın.
List disk yazın ve Enter'a basın. Bu sistemdeki disklerin listelenmesini sağlayacak.
Listelenen diskler arasında kurulum yapacağınız diski bulun ve numarasını öğrenin. Bir sonraki adımda bu numarayı kullanacağız.
Select disk 0 yazın ve Enter'a basın. (0 yerine sizin bulduğunuz numarayı yazacaksınız.)
clean yazın ve Enter'a basın. Dikkat: Bu kod diskteki tüm verileri silecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
clean yazın ve Enter'a basın.

Hemen deniyorum hocam. Teşekkür ederim.
Sıkıntısız bir şekilde Windows'a giriş yaptım. Yardım için teşekkürler @Shadow Ryzen .
Linux kullanmaya başlayacağım bende, eğer memnun kalmazsam ve geri dönmek istersem dediğiniz gibi diskpart ile Ext4 HDD'yi biçimlendirip direk normal kurulum yapabilirim değil mi? Bazı kişiler çok sorun yaşamışlar Windows'a dönerken nasıl dönerim örneğin Ubuntu kullanıyorum?

Linux kullanmaya başlayacağım bende, eğer memnun kalmazsam ve geri dönmek istersem dediğiniz gibi diskpart ile Ext4 HDD'yi biçimlendirip direk normal kurulum yapabilirim değil mi? Bazı kişiler çok sorun yaşamışlar Windows'a dönerken nasıl dönerim örneğin Ubuntu kullanıyorum?
Ya bunun için en kolay yöntem bir tane WinPE Imaj dosyalı AOMEI Partition Tool aracı. Yedekte dursun ISO kalıbını USB'ye flaşlar daha sonra BOOT edip bu Tool ile istediğiniz formatı atabilirsiniz.

Merhabalar! Ben kurulumu ayni disk icine yaptigim icin basima dert aldim. Diski bolun ve kurulumu yapin. Kafaniz rahatca kullanin :)

Linux'ta Steam yükledim fakat tıkladığım zaman ne hata çıkıyor ne program çalışıyor ne yapmam gerek?
Selamlar! Bu konu hakkinda hicbir bilgim olmamakla beraber, internette ubuntu-mint tarzi debian tabanli isletim sistemleri icin onlarca site mevcut. Oralarda aratabilirsiniz. Onun disinda unutmayin, linux oyun oynamak icin ideal bir isletim sistemi degil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı