Linux'tan Sonraki Windows Deneyimi

Evet, hem daha mantıklı hem daha zevkli. Ama kullanmasını bilmen lazım, araştırman lazım.
Kullanmasi gercekten zor degil. Ogrenmen icin kullanman lazim. SADECE kullanman ve biraz arastirman lazim.
Terminal'e karsi buyuk bir onyargi var. Zor degil, gercekten.

@495477 Elementary'nin buglu olduğuna dair bazı kullanıcıların yorumu var.

Daha önce kurup İnternete bağlanma sorunları yaşayınca mecburen silmek zorunda kalmıştım, boş olduğum bir zamanda yeniden kuracağım eğer aynı sorunları yaşarsam Pop!_OS deneyeceğim. Onunda tasarımı güzel gözüküyor.

@363652 Hocam normalde size hak vermezdim. Normal dediğim eski ben olsaydım. Ama cidden terminal grafik ara yüzden daha iyi. Ben daha dünkü bebeyim, şipşak sorunlarımı internetten araştıra araştıra terminalden çözüyorum. Ha bir de benim araştırmacı bir ruhum var. Meraklı biriyim. O yüzden Linux'u seviyorum.

Linux Mint, Ubuntu, Kali Linux, Manjaro ve Arch kullanmış biri olarak Windows'un benim için en iyi işletim sistemi olduğuna karar verdim. Kim hangisini kullanmak istiyorsa kullansın, fanboyluk yapmak çok saçma.
Fanboyluk degil, sevdigim seyi ovuyorum.
Benim icin windows'un hicbir iyi yani yok. Sizin icin olabilir.
Linux'u ilk defa kullanan biri en kucuk bir hatada Linux'a cop deyip geri windows'a geri donmek yerine az ogrenmeye calissa ne kadar rahat oldugunu anlayacak.

Bak bence elementary'i boş ver. Direktman Pop!_OS dene. Pop!_OS benim favorim. Yani şu an Pardus kullanıyorum seviyorum çünkü bana çok büyük rahatlık sağlıyor. Ama Pop!_OS ayrı bir şey ya.

Kullanmasi gercekten zor degil. Ogrenmen icin kullanman lazim. SADECE kullanman ve biraz arastirman lazim.
Terminal'e karsi buyuk bir onyargi var. Zor degil, gercekten.
Kodlar kolay, pratik yapmazsan unutulması daha da kolay. Öğrenmek isteyen birisi kopyala-yapıştır yapmamalı zaten. Kendisi yazsın, eli alışsın. Önyargı konusunda haklısınız. Kali kurmuştum ve aircrack-ng kullana kullana elim bayağı ısınmıştı

Zaten Linux boyle boyle ogrenilir. Ben Linux ogrenmek icin ek hicbir sey yapmadim, kullandim sadece.
Eskiden bende boyle dusunuyordum. "GUI programlar varken kim terminal kullanir ki?"
Gercekten terminal, GUI'den kat kat rahat.

Linux rahatlik ve ozgurluktur zaten. Mesela Arxh yukuluyorsun ve istedigin DE'yi ekliyorsun. Ornegin Pantheon yukluyorsun direkt.

Zaten kopyala yapıştır komutlar bir çoğu bir anlamı olmuyor. Günlük bir kullanıcı nasıl bir hata alabilir anlamadım.
Gayette alır. Gerek grafik sürücüsünü kurarken, gerek bir uygulama kurarken paket hatası, hatta kurulumda hata alabilir. Yanlış yapılandırılmış boot ayarlarından alabilir.
Sonunu bilmedigin seyler?
Tamam iki tikla herseyi cozebilen arkadas. Mavi ekranlarla ugrasmaya devam edebilirsin
Çok şükür kendi mavi ekran hatamı analiz etmeyide biliyorum. Aynı zamanda Linux'ta kendi log dosyamı analiz etmeyi de biliyorum. EXT4 dosya sistemini de NTFS dosya sistemini de biliyorum. Powershell, CMD, BASH kullanmayı biliyorum. VIM, Neovim, VSCODE kullanmayı biliyorum. Blender kullanmayı da biliyorum GIMP kullanmayı da biliyorum. GNU Debugger kullanmayı da Windbg kullanmayı da biliyorum. Windows Server'ı da, Ubuntu Server'ı da, CentOS kullanmayı da biliyorum. Windows'ta nereye nasıl kolayca ulaşacağımı nasıl yapacağımı biliyorsam en az onun kadar iyi Linux'ta da biliyorum. Daha hayatında Linux'un kaynak kodunu incelememiş insanlar benle mavi ekran diye dalga geçmeye çalışıyor. İronik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…