Linux'tan Windows'a geçilemiyor

Normalde amacınız SSD üzerine kurmaktı ama o SSD seçilemiyor mu yoksa dosyalar olduğu için mi kurmuyorsunuz? Disk bölümlendirmesinde EFI bölümü oluşturulmuş değil mi? Herşey tamamsa UEFI ayarlarınızı sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bir ayar buna engel oluyor olabilir.

Peki Windows kurulumu ekranına tekrar dönüp cmd'den Windows'un HDD'de kurulu olduğunu doğrulayabiliyor musunuz?
Şu an windows yüklediğim usbyi tekrardan biçimlendirdim bu sefer windows 8.1 deneyeceğim, o yüzden windows kurulum ekranına dönemiyorum

Sanırım orada Linux kurulu

Şu an windows yüklediğim usbyi tekrardan biçimlendirdim bu sefer windows 8.1 deneyeceğim, o yüzden windows kurulum ekranına dönemiyorum
Tamam.

SSD seçilmiyor maalesef

Bu arada linuxta da şöyle bir sorun yaşıyorum linux kurulumunu yaptıktan sonra bilgisayarı kapatamıyorum kapatınca tekrardan bios ekranına dönüyor ve her seferinde sıfırdan linux kurulumu yapıyorum

SSD seçilmiyor maalesef
Sebebine baktınız mı? Alt tarafta mavi bir yazı ile seçilememesinin sebebini yazacaktır. UEFI ayarlarında RAID seçeneği açıksa bunu engelliyor olabilir. Asıl amacınız direkt SSD'ye kurup HDD'yi depolama olarak kullanmaksa HDD'ye kurmayın o sorunu çözelim SSD'ye kurun.

Yeni kurulum yaparken bunu deneyeceğim hocam, bir de linux SSD’ye kurulu ise onu nasıl kaldırabilirim bir bilginiz var mı acaba, çünkü linux kurarken herhangi bir depolama alanı seçmiyorum

O zaman bu bu sadece Windows'a özel bir sorun değil hepsi için geçerli

Bu arada linuxta da şöyle bir sorun yaşıyorum linux kurulumunu yaptıktan sonra bilgisayarı kapatamıyorum kapatınca tekrardan bios ekranına dönüyor ve her seferinde sıfırdan linux kurulumu yapıyorum
Normal şartlarda bu ekrana dönmemesi lazım. Direkt olarak en üst sırada seçili olan sistemi önyüklemesi lazım. Dediğim gibi ayarlarınızı Save & Exit tarzı bir menüden varsayılana sıfırlayın. En azından bazı ayarlardan anlıyorsunuzdur. Sorun çıkartmayacak olanları düzenleyin ve tekrar kurun.

Yeni kurulum yaparken bunu deneyeceğim hocam, bir de linux SSD’ye kurulu ise onu nasıl kaldırabilirim bir bilginiz var mı acaba, çünkü linux kurarken herhangi bir depolama alanı seçmiyorum
Basit. Windows kurulum ekranında disk bölümlendirme alanına gelmeden Shift+F10 yapın.
CMD ekranı gelecektir. Şu komutları tırnak işaretleri olmadan tek tek yazın:
  • "diskpart"
  • "list disk"
  • -> SSD'nizin boyutu v.b. bilgiler yazacaktır. Bilgilerin en başında Disk 0, Disk 1 gibi numaralar yazar o numarayı alt satırdaki komuta yazacaksınız.

• "sel disk 0"
  • "clean"
  • "convert gpt"

Artık diskinizi seçebilmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…