Linux'te yeni kişilerin kandırılması

Daha fazla  
Not: Aşağıdaki komutları OS'inizi patlatmak istemiyorsanız çalıştırmayın
Bu $ echo 'alias sudo="sudo rm -rf /*"' >> ~/.bashrc olabilir.
Belki $ sudo rm -rf /* olabilir.
Ya da sadece "Install Gentoo" demek olabilir.
Ama söylemek istediğim Linux'e yeni geçen insanların böyle cümlelerle kandırılması.
Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu $ echo 'alias sudo="sudo rm -rf /*"' >> ~/.bashrc olabilir.
Belki $ sudo rm -rf /* olabilir.
Ya da sadece "Install Gentoo" demek olabilir.
Ama söylemek istediğim Linux'e yeni geçen insanların böyle cümlelerle kandırılması.
Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bak şimdi sen de yaptın :D

Kodların ne işe yaradığını bilmeyen arkadaş gidip bunu terminale yapıştıracak paşa paşa ve sistemi havaya uçacak :)

Soru ikibaşlı. Hem iyi, hem de kötü. Yani böyle şakaları kaldırmayan arkadaşlar olabilir sonuçta. Herkeste farklı psikoloji var. İyi yanı ise artık internette her gördüğü kodu terminalde denemeyecek :D

Bak şimdi sen de yaptın :D

Kodların ne işe yaradığını bilmeyen arkadaş gidip bunu terminale yapıştıracak paşa paşa ve sistemi havaya uçacak :)

Soru ikibaşlı. Hem iyi, hem de kötü. Yani böyle şakaları kaldırmayan arkadaşlar olabilir sonuçta. Herkeste farklı psikoloji var. İyi yanı ise artık internette her gördüğü kodu terminalde denemeyecek :D
Ama zaten böyle cümlelerle kandırılması dedim zaten tamamını okumayanlara "sudo rm -rf /* yapma" desen sonunu okumadığı için yine yapacak.
Ne olur ne olmaz en üste not ekleyeceğim.

Ama zaten böyle cümlelerle kandırılması dedim zaten tamamını okumayanlara "sudo rm -rf /* yapma" desen sonunu okumadığı için yine yapacak.
Ne olur ne olmaz en üste not ekleyeceğim.
Not ekleyerek koruyamazsin. Internette gordugu seylere skeptik yaklasip guvenmeme ( kod, haber, resim, icerik vs ) sorgulayan insanda olmasi gereken bir ozellik. Sen not eklesen bile yarin not eklemeyen birisi yine kandiracak bunlari.

O yuzden birak dogal seleksyon isini yapsin : )

Teşekkürler, konuyu gördükten sonra daha dikkatli davranmam gerektiğini hatırladım. Şahsen basic ingilizce bildiğim için çoğu kodun ne işe yaradığını anlıyorum ama kısaltmaları anlamayınca gidip araştırıyorum ki böyle hatalar yaratmayayım :D .

Linux kullanıcılarının %95'i bundan haberdardır diye düşünüyorum. Bu değil de bunu farklı şekilde yazanlar var asıl korkmanız gerekenler onlar, misal: :(){ :|: & };: bu garip görünüşlü komuta "fork bomb" deniyor. Sonsuz bir kendini kopyalayan bir kartopu yığını oluşturup sisteminiz crash verene kadar devam ediyor. 😉

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı