Çözüldü Linux'u öğrenmek için kodlarını da öğrenmek şart mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

926914

Picopat
Ya bilmiyorum, garip olaylar nedense beni buluyor. Ayrıca Linux kullanmayı bilmediğim için yanlış bir komut da olabilir yani belki de Pipewire'yi değil başka şeyleri de silmiş olabilir. Ayrıca, Linux'da komut bilmek biraz şart olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Linux kullanmayı bilmediğim için yanlış bir komutda olabilir.

Gördüğünüz komutları kopyala yapıştır yapmayın hocam. Her sorun için farklı yollara başvurabiliyoruz.

Linux'da komut bilmek biraz şart olabilir mi?

Değil. Hobi amaçlı araştırma yapıp öğreniyorsunuz zamanla. Özellikle şu komutu bilmeliyim demenize gerek yok. Ben bile temel komutların bir kısmını bilmiyorumdur ama sevdiğim için uğarışyorum. Kendinizi öğrenmek için koşullandırmanıza gerek yok.
Linux kullanmayı bilmediğim için yanlış bir komutda olabilir.

Gördüğünüz komutları kopyala yapıştır yapmayın hocam. Her sorun için farklı yollara başvurabiliyoruz.

Linux'da komut bilmek biraz şart olabilir mi?

Değil. Hobi amaçlı araştırma yapıp öğreniyorsunuz zamanla. Özellikle şu komutu bilmeliyim demenize gerek yok. Ben bile temel komutların bir kısmını bilmiyorumdur ama sevdiğim için uğarışyorum. Kendinizi öğrenmek için koşullandırmanıza gerek yok.

Çözüm
Komut bilmek istememin sebebi, Windows'ta da yaptığım gibi boz-düzelt mantığını uygulayabilmek. Ayrıca Alsa'yı varsayılana çevirme diye bir ayar bulunuyor öyle değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca Alsa'yı varsayılana çevirme diye bir ayar bulunuyor öyle değil mi?

Bulunuyordur. Matematik gibi bir sorun için birden çok çözüm yolu vardır.

Boz-düzelt mantığını uygulayabilmek.

İçi boş gelen dağıtımlar üzerinde deneme yapmanızı öneririm. Bunlar öğrenimi biraz daha hızlandıracaktır.

Yani deneme-yanılma yapmadan, sağlam komut bilgisi çok işe yaramayabilir? Bu arada benim en çok şüphe duyduğum, Windows'daki gibi ses tadını Linux'dada mono ses ve bazı khz ayarlarıyla alabilmek. Bu mümkün öyle değil mi?

Yani deneme-yanılma yapmadan, sağlam komut bilgisi çok işe yaramayabilir?

Yaramaz. İstediğim kadar kodu öğrensem bile ne işe yaradığını bilmiyorsam o kodun bana faydası olmaz.

Windows'taki gibi ses tadını Linux'da da mono ses ve bazı KHz ayarlarıyla alabilmek. Bu mümkün öyle değil mi?

Çeşitli yolları var. Grafik arayüzü olan uygulamalar illaki bulunuyordur. KDE bunlar için grafik arayüzlü uygulamalar yapmıştı diye hatırlıyorum. Bu arada özellikle KDE uygulamalarına gerek yok, yapay zekalara sorsanız size gerekli uygulamaları ve kısaca kullanımını rahatlıkla cevaplayacaktır.

Hmm anladım, fakat GNOME masaüstü yerlerinde uygulamalarda bu şey yapılabiliyor mu?
Yaramaz. İstediğim kadar kodu öğrensem bile ne işe yaradığını bilmiyorsam o kodun bana faydası olmaz.
Burda kasdetmek istediğim, komutları anlıcam aynı zamanda, neyi çalıştırır? Hangi sebeplerle çalışmaz gibi şeyleri anlamak gibi.

Fakat GNOME masaüstü yerlerinde uygulamalarda bu şey yapılabiliyor mu?

Ekolayzer kurduğunuz sürece tty üzerinden bile yapabilirsiniz. GUI ortam şart değil Linux üzerinde.

Komutları anlayacağım aynı zamanda, neyi çalıştırır? Hangi sebeplerle çalışmaz gibi şeyleri anlamak gibi.

Şu an yazarak istediğiniz kadar sorun, kendiniz denemediğiniz sürece hep bir şeyler eksik olduğundan anlamanız zor olacak. Bunları herhangi bir dağıtımı kurduktan sonra deneyerek öğrenmeniz lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı