Linux'u USB bellekten başlatmak Windows'u siler mi?

Benim normal işletim sistemim Windows 10 ve ben kali linux kullanmak istiyorum ama Windows da silinmesin. Sonra USB'den başlatma diye bişey duydum ben kali linux'u USB`den baslatirsam eski işletim sistemi silinir mi yoksa USB`yı harddisk olarak mı kullanır ? Ona göre USB alicam.

PC Lenovo Z 580.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windowsla beraber başka bir işletim sistemi kullanmak istiyorsan birkaç seçeneğin var:

• USB Live Bu yöntemle Usb'ye işletim sistemini kurarsın işletim sistemi Usb'nin içinde olduğu için boot edeceğinde onu seçersin bilgisiyar kullanır.
  • Dual OS Windows kurulu harddiskin yanına Linux yüklersin başlangıçta hangisini açmak istediğini sorar.
  • Sanal İşletim sistemi windows'un içinde çalışan başka bir işletim sistemi gibi düşünebilirsin, istediğin işletim sistemini kurabilirsin.

Hayır USB ile başlatınca silmiyor. Karşınıza ekran çıkıyor yükle ya da dene diye. Dene derseniz USB'den okuma yaparak denemenizi sağlıyor. Yükle derseniz karşınıza seçenekler ve sonrasında disk seçme ekranı gelecek oradan Windows'u silmek isterseniz sileceksiniz. USB'den başlatınca hemen varolan sistemi silme durumu olmaz, en azından benim şuana kadar denediğim 3 farklı Linux dağıtımında durum anlattığım gibi oldu. Sizin deneyeceğinizde de öyle olur muhtemelen.

Benim normal işletim sistemim Windows 10 ve ben kali linux kullanmak istiyorum ama Windows da silinmesin. Sonra USB'den başlatma diye bişey duydum ben kali linux'u USB`den baslatirsam eski işletim sistemi silinir mi yoksa USB`yı harddisk olarak mı kullanır ? Ona göre USB alicam.

PC Lenovo Z 580.
USB'den denemekten bahsediyorsan Windows'u silmez. Hatta Linux kuracaksan Windows ile birlikte dual-boot edilebilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı