Linux'u USB'ye kurma

Yehure

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar. Elimde 1TB taşınabilir USB 2.0 disk var. Ben buna Linux kurulumu yapmak istiyorum ama Boot vb. her şey bu diske kurulu olacak. Yani ben bilgisayarı açarken BIOS menusünden bu diski seçip Linux'a giriş yapmak istiyorum. Aynı işlemi 32 GB USB üzerinde denediğimde Boot menüde Manjaro Linux diye bir giriş vardı ama onu seçtiğimde FreeDOS açılıyordu ve Manjaro yüklenmiyordu. Bunu yapabilmem mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik format atmaktan pek farkı olmadığını düşünüyorum, zira 3 sene önce Windows 10 kurmuştum bu şekilde. Linux dağıtımı da kurulur diye düşünüyorum ama Boot partition kısmını iyi ayarlayın.

Sorun yaşayacağını sanmam bende USB belleğe kurmuştum ama kuracağı işletim sistemi de önemli.
USB 2.0'ın ulaşabileceği maksimum hızı düşünürsek(40MB/sn civarı) kesinlikle işletim sistemi yavaş çalışacaktır. Kaliteli bir USB 3.0/3.1 bellekte Linux kullanımı gayet hızlı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı