evet UEFIYapabilirsiniz. Öncelikle sisteminiz UEFI mi?
Windowsu şu anda öyle yapabilir miyim ?Windows'ta bu şekilde baya bir kullandım ama Linux'ta oluyor mu bilmiyorum. Güzel soru, konu takip.
Sistem UEFI olduğu için UEFI kurulan Linux, Windows kurulu diskte bulunan EFI bölümünü kullanacaktır isteseniz de istemeseniz de. Bunu engellemek için Windows kurulu disk sistemde değilken bir USB aracılığıyla taşınılabilir diske manuel olarak Linux kurmalısınız. Manuel kurmak zorunda değilsiniz ama taşınabilir diske kurduğunuz için işi şansa bırakmamak gerek.Evet UEFI.
Evet yapılabiliyor fakat USB 2.0 cidden işkence. Evde HDD'me attığım Arch Linux kurulumunu başka PC'lerde açabiliyordum. Fakat bazen uyumluluk sıkıntısı olabiliyor eğer öyle bir durum ile karşılaşırsanız, sıkıntı çıkaran PC üzerinden ram diski yeniden oluşturmanız lazım. Onun dışında bootloader ".efi" dosyasını diskinizin EFI bölümünde "EFI/BOOT/BOOTX64.EFI" dosya yolunda saklamanız lazım aksi taktirde sistem bootloader'ı bulmakta zorlanabilir.Windowsu şu anda öyle yapabilir miyim ?
Legacy boot verirrsem nolur ?Sistem UEFI olduğu için UEFI kurulan Linux, Windows kurulu diskte bulunan EFI bölümünü kullanacaktır isteseniz de istemeseniz de. Bunu engellemek için Windows kurulu disk sistemde değilken bir USB aracılığıyla taşınılabilir diske manuel olarak Linux kurmalısınız. Manuel kurmak zorunda değilsiniz ama taşınabilir diske kurduğunuz için işi şansa bırakmamak gerek.
EFI bölümünü önceki mesajımda dediğim gibi USB üzerine kurarsanız sıkıntı olmaz.Legacy boot verirrsem nolur ?
Linux kurarken bootloaderin kurulacağı diski seçebilirsiniz ve gerçekten bootloader oraya kurulur.Legacy boot verirsem nolur?
evet yapabilirsin. Windows to Go diye araştır yapamazsan yardımcı olurum. Yalnız arkadaşların da söylediği gibi USB 2.0 çok yavaş çalışır.evet UEFI
Windowsu şu anda öyle yapabilir miyim ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.