Linux'un Windows'tan daha serbest olduğunu kanıtlayan bir fotoğraf var mı?

Konu açtım hangi oyunları oynayabilirim diye ? Cevap yazarsanız sevinirim.

Evet doğru dediniz, LOL şuanda Linux üzerinde çalışabiliyor fakat gelecekte çalışmayabilir. Şahsen şunu da eklemek istiyorum Vanguard gibi sistemle birlikte açılıp Kernel seviyesinde çalışan bir Anti-Cheat yazılımının hiçbir şekilde savunulacak tarafı yoktur. Böyle saçma sapan Anti-Cheat yazılımı kullanan oyunları desteklemenizi kesinlikle tavsiye etmem. Eğer çok oynamak istiyorsanız tavsiyem bir sanal makine üzerinden oynamanızdır fakat "Vanguard" dediğimiz bu illet sanal makine üzerinden de çalışmıyor.

Açık kaynaklı ifadesi yanlış değildir. Bu kullandığımız ifade İngilizce'den geldiği içim kulağa saçma gelebilir. İngilizce'de "free and open source software" (kısaca FOSS) ifadesini kullanıyoruz. Ben şahsen özgürden ziyade açık kaynak kısmından daha çok bahsettiğim için açık kaynak ifadesini kullanmasını tercih ediyorum. Yoksa ikisini de kullanabilirsiniz.

Bana öyle bir fotoğraf gösterin ki, evet Linux Windows'tan daha serbest diyebileyim.
Telemeteri ile ilgili hiçbir işlem göremiyorum.

Bir şeyin nasıl çalıştığını merak ettiğim zaman tarayıcıyı açıp kaynak kodunu görüntülemek ne güzel!

Bu da özelleştirme delileri için gelsin. @Rashmore hocamın özelleştirmesine bak. Çok sade ve havalı duruyor.

Gerçi varsayılan ayarlarda da güzel gözüküyor.

GNU/Linux'da oyun oynanmaz(!)

GNU/Linux masaüstülerine bakalım:

Windows masaüstüsüne bakalım:

Linux açık kaynak yazılımdır. Böylelikle istediğiniz gibi modifiye edebilirsiniz. Ya da insanların hali hazırda yaptığı modifiye kernelleri kullanabilirsiniz. Liquorix gibi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…