Linux'un Windows'tan üstün olduğu noktalar

hiçbir şey desteklemeyen
Neredeyse herşeyin alternatifi var. Üstelik onlarda açık kaynak
Tabii size "açık kaynak" kelimesi çok gereksiz geliyor. Bu durum şunun gibidir;

Biri der ki;
Evin kapısını kilitleyelim hırsız girmesin.
Diğeri ise der ki;
Bırak kilitleme ne çalarsa çalsın banane (İşte bu sensin)

Biz açık kaynak ile sistemin arkaplanda izinsiz bir şekilde hareket etmesini engelliyoruz. Siz ise kapalı kaynak kullanıp indirdiğiniz her kapalı kaynak uygulama geliştiricilerine (Buna virüslerde dahildir.) ve Microsofta kapıyı ardına kadar açıyorsunuz.
Döneyim konuya,
Her uygulamanın alternatifi olduğu gibi, bazı uygulamaları dediğim gibi wine ile de çalıştırabiliyoruz. Evet çalışmayan uygulamalar var ancak burada ince bir çizgi de var.

Bu uygulamaları Linux mu desteklemiyor? Yoksa,
Bu uygulama geliştiricileri para kazanacakları ve veri çalacakları kişileri tercih edip onlara mı uygulama geliştiriyor?

Bu hele bir düşün. Hem para veriyor, hem veri çaldırıyor (Farklı bişey diyecektim de kurallara uymaz ) tüm bunlara rağmen hâlâ o kapitalistleri savunuyorsun.
Allah akıl versin, akıl. Ne diyem...

Güzel bir eleştiri vardı bu videoya.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dayz, Dead By Daylight, Crossout, Hell Let Loose, Fall Guys, SMITE, Black Desert, Hunt Showdown, Phantasy Star Online 2, Conqueror's Blade, FOR HONOR ve Paladins hariç hepsinin çalıştığını söylesem peki

Son düzenleme:
Linux'un en büyük artısı terminal ve sistemi güncellemek. Windows Update 200-500 MB'lık dosyaları bile zar zor indiriyor. Yarım saat vakit alıyor. Linux'ta bu olayı çok beğenmiştim.

Ya isteyen istediğini kullansın, burada niye laf dalaşı yapıyorsunuz ki? Kendi düşüncemi söyleyeyim, aşağıdaki şeyin olmaması veya daha iyisinin olması bile GNU/Linux dağıtımlarını öne geçirir. Daha neyi güncelleyeceğimi seçemiyorum Windows'ta. Hatalı güncelleme verirlerse bittin. Üstüne de inanılmaz yavaş güncelliyor. Ama birçok GNU/Linux dağıtımında olay bir tane komuta dayanıyor, hatta Windows'tan daha iyi GUI güncelleyicili dağıtımlar var. Üstüne sistem ayrı güncelleniyor, uygulamalar ayrı güncelleniyor Windows'ta. GNU/Linux'ta uygulamaları paket yöneticisinden yükleyebildiğin için yazdığın tek komut uygulamaları da güncelliyor. Sırf bu yüzden en başta Linux Mint denemeye karar vermiştim, şu an oyun dışında Windows kullanmıyorum. İstesem tüm oyunlarımı GNU/Linux'ta da oynarım. Arada Windows'a iş düşüyor.

Hocam bu videoyu izleyin bi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ben Linux'un VM'ler için daha düzgün ve pratik olduğu görüşündeyim artık. Çünkü ana sisteme kurduğumda mutlaka bir sorun oluyor Saf Debian hariç. Ubuntu'da terminal komut update kilitlenme, Arch ve tabanı dağıtımlarda reboot ederim sistem açılmaz vs.
Winget paket yöneticisi üzerinden sistem update olayı gelirse efsane olur.

MacBooklara kurulumda sorun oluşması doğal karşılanabilir.
Diğer konuda ise artık birçok üretici artık Linux'a uyumlu geliştirmeye başladı. Devletler ve Steam sayesinde Linux bir nebze de olsa daha çok tanındı ve kullanılmaya başlandı. Her geçen gün Linux kullanımı artar oluyor.

Şu anlık bulabildiklerim ve çalışmayanlar bunlar. Listenin yarısından fazlasını gözden geçirdiğimi düşünüyorum.
Crossout.
Smıte
DayZ.
Phantasy star Online 2
Fall Guys: Ultimate knockout
Hunt: Showdown.
Black Desert Online
Dead by Daylight.
Black Desert
For Honor
Hell let loose.
Paladins.

Yok hocam benim ASUS bir Laptop'um vardı. Mac'e zaten kurulmuyor T2 yüzünden. GitHub'da yamalı distrolar var ama Hackintosh gibiler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…