Linux'un Windows'tan üstün olduğu noktalar

Şu attığın boş liste için senin adına ben utandım cidden. 5 dakikanı araştırmaya adasaydın neredyse hepsinin çalıştığını protondb sitesi üzerinden okuyabilirdin. Sen bunu da yapamayabilirsin diye senin yerine ben yapıyorum al bunu:
(50 tane fotoğraf koyma sınırı var yoksa devam edecektim.)

Sisteme bağlı. 512MB RAM bilgisayara Cinnamon ortamını kullanan dağıtım kullanırsan hızlı diyemeyiz genelde . Kurduğun dağıtım ve onun masaüstü ortamına bağlı.

İnternete bağlı olan her cihaza zararlı bulaşma ihtimali vardır. Fakat genel olarak GNU/Linux dağıtımlarına karşı yapılan zararlılar fazla yok. GNU/Linux dağıtımlarının kullanım oranı Windows ile aynı olsaydı eminim ki GNU/Linux dağıtımları için zararlılar geliştirilecekti.

1. Açık kaynak.
Açık kaynak olması iyi bir şey fakat her açık kaynak yazılım güvenlidir diyemeyiz.
7. Özelleştirilebilir.
Windows'ta aynı şekilde özelleştirilebiliyor .

GNU/Linux'un da Windows'un da birbirine karşı iyi olduğu noktalar da var. Fanboyluğa gerek yok.

Windows'a göre daha stabil ve hızlı olduğu bir gerçek bunu reddetmeye gerek yok bence. Cinnamon yerine LXDE kurarsın ve hızlı olur Windows'ta buna bir alternatif yok. (Desteği bitmiş güvenli olmayan sürümleri saymazsak.)

Sonuç olarak GNU/Linux daha güvenli oluyor yanlış bir madde değil.

Açık kaynak olması sayesinde sisteminde ne olup bittiğini ve sistemine ne kurduğunu biliyorsun ve topluluk güvenlik açıklarını kapatıyor. Açık kaynak yazılımlar gizlilik ve güvenlik açısından daha iyi.

Windows'u özelleştirmek için yüklenen o üçüncü parti yazılımlar çok fazla kaynak tüketiyor ve sistemle uyumlu çalışmıyorlar. GNU/Linux dağıtımlarının özelleştirmeye Windows'tan 100 kat daha açık olduğunu kabul etmemek Windows fanboyluğuna girer. Örneğin KDE masaüstü ortamı ile Windows 11'den daha iyi bir Windows 11 tasarımı yapabilirsiniz.

Windows'un iyi olduğu noktalar daha çok yazılım ve oyun desteği. Oyun desteği de Proton gibi yazılımlarla yavaş yavaş birbirine yaklaşıyor zaten.

Hangi uygulama için komut yazdınız?

Qbittorrent için az önce

sudo apt update
sudo apt install snapd
sudo snap install qbittorrent-arnatious

Komutlarını yazdım. Yazılım depoda yok. Snap üzerinden yükleniyor.

Kısaca milleti mecbur etmeyin. Herkesin kafa basmaz kullanamazlar. Adamlar Windows yükletmek için 50 lira format parası veriyorlar. Sen diyorsun Windows kullanma. Sen dedikçe adam sana ve Linux'e küfrediyor iyi mi oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…