WAR10CK
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Gömülü Sistemler Mühendisi
Yazılımların içinde (sadece Flash'a özel bir durum değil) dışarıdan bilgi çeken ya da veri indiren bölümler olabiliyor (Şöyle düşün; benim indirdiğim dosya üzerinden gidersek örnek olarak: dosya boyutu 253 KB ama oyunun içerisinde bir sürü ses ve video olduğunu biliyoruz. Bu boyutla bu mümkün değil. Dolayısıyla oyunun içinde bu videoları ve sesleri çektiği belli kodlar var. Atıyorum Lipton'un sitesinin içerisinde bir yerden ilgili videoyu çeken bir link gibi ya da Youtube linki gibi düşün. Şimdi o linkler kaldırıldıysa ya da arşivlendiyse artık aktif değiller. Dolayısıyla elinde oyunun dosyası olsa bile oyun o linklere erişemediği için başlayamıyor. Başlasa bile oynanmıyor gibi.).O linklere ulaşma nasıl oluyor? Ya da YouTube'da bu konunun aynısını işleyen anlatım videosu var mıdır?
Youtube'da işin teknik tarafını anlatan eski videolar bulmak mümkün (Flash ile kodlama videoları gibi.) ama bu oyuna özel tersine mühendislik yapan biri olduğunu zannetmiyorum. İşin doğrusu ben olsam ben de yapmam.