Merhaba. İstatistik bölümü son sınıf öğrencisiyim. Büyük ihtimalle projeyi tek yapacağım, en fazla yanıma 2. bir kişi gelir. Ben halen bir bitirme projesi fikri bulabilmiş değilim. İlk fikrim, istatistiksel matematik fonksiyonlarını uygulayan basit bir program üzerindeydi ama o da aşırı basite kaçıyor. 4 senede aldığım bütün istatistiksel yöntemleri uygulayabilen bir program desem zaten yapıldı.
Duygu analizi düşündüm ama o kapıldı ve psikoloji öğrencilerinin desteği gerekiyor. İnsan ilişkilerim o kadar da iyi değil. O yüzden tercihen bireysel yapıyorum ama hocam gruplaşma isterse mecbur gruplaşacağım. Şu anlık tek kişilik bir proje fikri üretmemiz lazım.
Aklıma yatan ama hala kesin bunu yaparım diyemediğim proje fikirleri şu şekilde:
Duygu analizi düşündüm ama o kapıldı ve psikoloji öğrencilerinin desteği gerekiyor. İnsan ilişkilerim o kadar da iyi değil. O yüzden tercihen bireysel yapıyorum ama hocam gruplaşma isterse mecbur gruplaşacağım. Şu anlık tek kişilik bir proje fikri üretmemiz lazım.
Aklıma yatan ama hala kesin bunu yaparım diyemediğim proje fikirleri şu şekilde:
- Tedarik zinciri optimizasyonu.
- Oyunlarda strateji ve karar optimizasyonu.
- Sosyal medya troll tespiti.
- Makine öğrenmesi ile veri tahmini.
- Araç rotalama problemi.