Çözüldü Lisans mezunları yedek subay olarak mı askerlik yapıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deffizy

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Ben 4 yıllık üniversite mezunuyum. Yakın zamanda askere gitmeyi düşünüyorum, kafama takılan bir konu var bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. İnternette net bir bilgi bulamadım. Lisans mezunları mecburen yedek subay olarak mı askerlik yapıyorlar? Yedek subaylar için askerlik 12 ay yazıyor. Ben 6 ay normal er olarak askerlik yapmak istiyorum. Lise mezunları vs 6 ay yapabiliyor. Üniversite mezunları illa 12 ay yedek subay veya yedek astsubay olarak mı askerlik yapıyor?

Çözüm
Lisans mezunu bile olsanız normal 6 ay askerlik yapıyorsunuz. Siz istediğiniz ve seçildiğiniz takdirde yedek subay olarak askerlik yapabiliyorsunuz. Herhangi bir mecburiyet yok.
Eğer üniversite mezunuysanız, tercihinizi yedek astsubay yada yedek subay olarak yaparsanız 6 ay değil 12 ay ve maaşlı olarak çalışırsınız. Doğuda jandarma olarak yapma şansınız olursa aylık 9000 TL den fazla maaş alır bedavadan askerlik yaparsınız.

4 yıllık mezun biri şayet çıkar ise yedek subay olarak 12 ay maaşlı çalışır ama çok zordur. Şu an rahat 7K getirisi vardır. Onun dışında çıkmaz ise 6 ay normal asker olursunuz. Yoklamada seçenek sunuluyor zaten sana. Sen yedek subay bölümünü işaretleyip devam edersen ona göre listeye alıyorlar. Ama seçilmen lazım yani bu da şans işi. Çıkmaz ise normal er olarak 6 ay askerlik yaparsın. Öyle para ihtiyacınız yok ise önermem çünkü eğitimleri zor.

Eğer üniversite mezunuysanız, tercihinizi yedek astsubay ya da yedek subay olarak yaparsanız 6 ay değil 12 ay ve maaşlı olarak çalışırsınız. Doğuda jandarma olarak yapma şansınız olursa aylık 9000 TL'den fazla maaş alır bedavadan askerlik yaparsınız.

Oturmuş bir düzenim var o yüzden hemen askerligi aradan çıkartmak istiyorum. Anladıgım kadarıyla bu yedek ast subay ve yedek subaylık tercihe bağlı istemezsem 6 ay er olarak yapabiliyorum yani?
4 yıllık mezun biri şayet çıkar ise yedek subay olarak 12 ay maaşlı çalışır ama çok zordur. Şu an rahat 7K getirisi vardır. Onun dışında çıkmaz ise 6 ay normal asker olursunuz. Yoklamada seçenek sunuluyor zaten sana. Sen yedek subay bölümünü işaretleyip devam edersen ona göre listeye alıyorlar. Ama seçilmen lazım yani bu da şans işi. Çıkmaz ise normal er olarak 6 ay askerlik yaparsın. Öyle para ihtiyacınız yok ise önermem çünkü eğitimleri zor.
Tamamdır çok teşekkür ederim bilgilendirme için şuan kafamda olan 6 ay gidip gelmek inşallah
Lisans mezunu bile olsanız normal 6 ay askerlik yapıyorsunuz. Siz istediğiniz ve seçildiğiniz takdirde yedek subay olarak askerlik yapabiliyorsunuz. Herhangi bir mecburiyet yok.

Teşekkürler bilgilendirmeniz için.

Yedek subay istemiyorum şeklinde tercih yapanlara da yedek subaylık çıkabiliyor. Günün gelişen şartları ve TSK'nın istekleri önemlidir. Hatta komando bile olabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı