Çözüldü Lisanslı bulunmayan bilgisayarda Windows'un lisans bulması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

elvedasosyal

Hectopat
Windows 11'i lisansız olarak yükledim, yani Windows 10'da iken herhangi bir aktifleştirme yapmadım cihazda. Birkaç saat kullanımın ardından bir bildirim geldi, cihazı aktifleştirin gibisinden. Fakat ayarlar menüsünü açtığımda ise "troubleshoot" yazısını gördüm, bir sorun mu var diye korktum ilk başta, fakat açtığım gibi şaşkına döndüm. Aşağıda paylaştığım gibi bir yazı çıktı karşıma, daha önce "KMSpico" haricinde herhangi bir etkinleştirme yapmadım ömrümde, fakat şu an böyle bir şeyin olması imkansız. Yeni formatlamıştım cihazı. Bu şey developer sürümü olduğu için bir hata mıdır, yoksa başka bir şey mi?

Screenshot 2021-06-29 003628.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Acaba KMSpico ile bir alakası olmuş olabilir mi? Çünkü herhangi bir satıcıdan Windows kurulu olarak almadım bilgisayarı.
Bildirim nedeninde yazan hata kodu geçersiz veya şuan için doğrulanamadığını belirtiyor. Yani evet, KMS sunucularına bağlanamadığından öyle. Onaylanmış olsaydı License Status: Lisanlı yazardı. @PcAnlamaz'ın dediği gibi ya bir süre sonra gidecek, ya da key Microsoft tarafından yasaklanmamışsa onaylanacak. Şuan sunucudan doğrulayamadığı için lisanslı olarak kullanabilirsiniz.

OEM olması imkansız, herhangi bir satıcıdan almadım bilgisayarı. OEM Key'de kurmadım daha önce.
Bilgisayarı belli bir yerden almayı gerektirmez. İnternet üzerinden satan da var, forumlarda paylaşan da. OEM key ile etkinleştirildiği zaman key otomatik anakarta kayıt edilir ve formatlardan sonra tekrar key girmeye gerek kalmadan anakarttan okunur. Bu özellik retail keylerde olmaz. Retail keyi başka bir bilgisayarda kullanmak istediğiniz zaman hali hazırda kullanıldığına dair kopya uyarısı verir, kullanmak için diğer bilgisayardan keyi silmeniz gerekir. Kaldıramıyorsanız Microsoft destekle iletişime geçerek çözülebilir. (internette satılan 10-20₺'lik keyler için de aynı şey geçerli) Kurulumdan sonra lisanslıymış gibi gözükmesi, dediğim gibi KMS sunucu kaynaklı. Yakında silinir veya onaylanır. CMD ile engelleme yapılarak ve KMSpico ile lisanslamada normalde MAK keyler ile etkinleştirilir. Bazen sizde olduğu gibi retail veya çok nadir oem key gelebilir. Bu etkinleştirme yönteminde de kullanılan keyler bir süre sonra yasaklandığı için işlem belirli periyotlarla tekrarlanır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı