Lisanslı ile lisanssız Windows'un farkı nedir?

SymesLORD

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600x 4.6ghz
Asus Rtx 3060 dual o.c
16gb ram
Deep cooler 240mm sıvı soğutma
Fsp 750w psu
Meslek
Öğrenci

Lisanlı ile lisanssız Windows'un arasındaki fark nedir? Yılladır Microsoft'un kendi sitesinden indirdiğim Windows ISO'sunu kullanıyorum.

Lisanlı ile lisanssız Windows'un arasındaki fark nedir? Yılladır Microsoft'un kendi sitesinden indirdiğim Windows ISO'sunu kullanıyorum.

ISO ayrı, lisans ayrı.
Sorunsuz ekstra lisans kurma derdi olmadan kullanıyorsanız cihazda anakarta gömülü lisans vardır.

Ayarlar > Sistem > Sistem Bilgisi kısmından Windows özellikleri başlığını kontrol edin. Lisansınız yoksa oradan uyarı alırsınız.

Hiçbir fark yok. Sadece lisans farkı var. Lisanssız kaldığı zaman bir süre sonra duvar kâğıdı falan gibi birkaç özellik kullanamıyorsun ve sağ altta Windows'u etkinleştirin yazıyor o kadar.

Arkadaşım yazacağım diye yazı yazıyorsunuz bir garipsiniz ne alaka şimdi adam ne sormuş sen ne konuşuyorsun

Lisanslı ürünle, lisansız ürün arasındaki farkı bilmeyip Microsoft'un sitesinden indirdiği ISO'yu konuya dahil eden arkadaşa bu 3 faktörün farkını dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.
Şimdiye kadar indirmiş olduğu ISO dosyasının lisanslı olduğunu zannediyordu sanırım. Bunun kontrolünü sağlamak amacıyla önce lisansının olup olmadığını teyit etmesini istedim. Daha sonrasında zaten arkadaşlar lisanslı ürün ve lisansız ürün arasındaki farkı anlattılar, anlatmasalardı ben gelecek cevaba göre anlatacaktım.

Neyse gereken işlemi yaptılar. @habbocosds2

Son düzenleme:

Arkadaşın mesajı konuya verilmiş bir yanıt niteliği taşımadığı için kaldırılmak zorundaydı, kimse haksız olduğunu söylemedi. Uyarı almamak için bulaşmıyorum ama bu tür cevaplar benim de canımı sıkıyor.

Kişiselleştirme özellikleri dışında günlük kullanımınızı kısıtlayan pek bir fark bulunmuyor. Masaüstü arkaplanını görsele sağ tıklayarak değiştirmeye devam edebiliyorsunuz. Eğer etkinleştirme isteyen bir özellik kullanmaya kalkarsanız uyarı verecektir zaten. Anlaşılan sorunsuz kullanmışsınız. Böyle kullanmaya devam edebilirsiniz. Yine de etkinleştireceğim derseniz çeşitli sitelerde satılan ucuz keylere para vermeye gerek yok. Konuyu incelemenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…